Mal rejimi,eşin borcu,haciz
biz eşimle 2000 yılında evlendik her hangi bi mal rejimi seçmedik 2003 yılın da eşim şu an oturmakta oldumuz tek evimiz olan mülkü aldı ve kendi adına tapuladı şimdi benim ödiyemediyim yüklü bi kredi kartı borcu bulunuyor bu durum da bu oturdumuz mülkü edinilmiş ortak mal olarak deyerlendirip evin yarısını hacz edebilirlermi şayet edebilirlerse bu konuda herhangi bi önlem alma şansımız varmı.çünkü mülk eşimin eyer böyle bi sorun olursa büyük bi ihtimalle evliliğim yıkılıcak.yardımınızı rica ediyorum.
Re: Mal rejimi,eşin borcu,haciz
Alıntı:
Av.Bahattin Yıldız rumuzlu üyeden alıntı
Koşulları uygun... Evlilik dahilinde (miras filan değilse) edinilmiş bir taşınmaz ve 2002 yılından sonraya ait bir tarihte alınmış... Bu durumda siz eve eşit ortaksınız... Banka alacağından dolayı sizin payınıza haciz koyabilir.
Sorunuzun cevabı net olarak buyken, çare kısmı için sanırım bir avukattan yüz yüze hukuki yardım alsanız iyi olur... Bir liderin sözünü anımsatmam gerekiyor; 'Demokrasilerde Çare Tükenmez...'
Merhabalar,
Ev, sizin ve ailenizin gereksinimlerine ancak yetebilecek nitelikteyse haczedilemez.
Re: Mal rejimi,eşin borcu,haciz
Alıntı:
A.Birisi rumuzlu üyeden alıntı
Ev, sizin ve ailenizin gereksinimlerine ancak yetebilecek nitelikteyse haczedilemez.
Karı koca ve çocukların üzerine kayıtlı TEK BİR gayrımenkül var, burası ancak 1 ailenin oturabileceği büyüklükte (Örn. 90 m2). Satıldığında aynı şehirde daha ucuz bir ev alıp aradaki farkı borca ödemeye de uygun değil. (Örn. 60,000 lira değerinde ve o şehirde daha ucuza ev bulmak pek mümkün değil)
Kadına veya erkeğe ya da çocuklara ait Kredi kartı, Banka kredisi, Ödenmeyen bir senet veya çek v.s. gibi Herhangibir borçtan dolayı bu evin HACZEDİLEMEYECEĞİ sonucunu mu çıkartmam gerekiyor buradan?