Süresi Geçmiş Trafik Cezalarına İtiraz
Herkese Merhabalar,
Geçen yıl bu aylarda aracımla giderken Polis ekipleri tarafından durduruldum alkol testi yaptılar hiç alkol almadığım halde 217 promil alkol çıktı alkolmetrede.Alkollü olmadığımı söylesemde hemen ifademi alıp ceza yazdılar.Bende polis merkezinden ivedikle devlet hastanesine gidip hastane polisine alkol testi için geldiğimi söyleyip alkol testi (Etanol) yaptırdım.Tabi ki sonuc 0 promil çıktı.Ertesi gün hemen cezaya itiraz için Sulh Mahkemesine itirazda bulundum ve hakkımda Asliye Ceza Makemesinde kamu davası açıldı.Kamu davasından beraat ettim.Sulh Ceza mahkemesi itirazımı reddetti.Tabiki üst mahkemeye karara itiraz ettim.Üst mahkeme kesin karar verdi.Cezayı vs herşeyi iptal etti.Yalnız bu süre 1 yılı geçti bu süre içinde ehliyetim olmadan araba sürdüm ve yakalandım bu sefer ehliyetim olmadığı için 5000 tl ye yakın ceza kesildi.Şuan sormak istedigim soru ehliyetim haksız yere alındığı herşekilde mahkeme kararıyla ortada ve ehliyetim olmadğı için ceza bu süre içinde ceza yazılıyor.Şuan cezaya itiraz sürem geçtiği için ama geçmiş mahkemelerle de konu bağlantılı olduğu için ceza iptali için hangi mahkemeye başvurmak gerekir ? Teşekkürler
Cevap: Süresi Geçmiş Trafik Cezalarına İtiraz
keske gelen ikinci 5000tl içinde itiraz etseydin.......................................... ..............
Alıntı:
tahriperi rumuzlu üyeden alıntı
keske gelen ikinci 5000tl içinde itiraz etseydin.......................................... ..............
Şuan dosyayı hazırlıyorum Sulh Ceza Mahkemesine itirazımı yapıcam umarım itirazım kabul olur.
Alıntı:
İkinci cezanın sebebi alkollü halde araç kullanmak değil ki, sürücü belgesiz araç kullanmak. Görevli polisin işlemi hatalı olduğunun kabul edilmesi kararına kadar , belgesiz araç kullanabileceğiniz sonucuna nasıl vardınız anlayamadım. Bence sürücü belgesiz araç kullanma cezasına itirazınız bir sonuç vermeyecektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İkinci cezanın sebebi alkollü halde araç kullanmak değil ki, sürücü belgesiz araç kullanmak. Görevli polisin işlemi hatalı olduğunun kabul edilmesi kararına kadar , belgesiz araç kullanabileceğiniz sonucuna nasıl vardınız anlayamadım. Bence sürücü belgesiz araç kullanma cezasına itirazınız bir sonuç vermeyecektir.
Açıkçası ben sizin gibi düşünmüyorum çünkü benim ehliyetimin haksız yere alınmasının bir yaptırımı yok ama ehliyetsiz kullanmamın var.Zaten görevli polis memuru bu süre içinde benim alkolden ehliyetimi haksız bir biçimde almasa alkolmetrenin düzgün kalibrasyonlarını yapsalar veya başka bir neden bilmiyorum bende ehliyetsiz yakalanmayıp ceza almıycaktım.
Neden ve Sonuç..
ikinci cezayı ehliyeti yanında olmadığı için almamış yüksek alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konmuş ve yargı aşamasındayken tekrar araç kullanmış ve tabii araç kullanması yasakken yakalanmış ve buna itiraz ediyor
Alıntı:
ikinci cezayı ehliyeti yanında olmadığı için almamış yüksek alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konmuş ve yargı aşamasındayken tekrar araç kullanmış ve tabii araç kullanması yasakken yakalanmış ve buna itiraz ediyor
Ben 5000.tl lik cezanın 2.ceza olduğunu ve sürücü belgesiz araç kullanma nedeniyle olduğunu anlıyorum, yanlış mı anlamışım?
Alıntı:
ozz1313 rumuzlu üyeden alıntı
Açıkçası ben sizin gibi düşünmüyorum çünkü benim ehliyetimin haksız yere alınmasının bir yaptırımı yok ama ehliyetsiz kullanmamın var.Zaten görevli polis memuru bu süre içinde benim alkolden ehliyetimi haksız bir biçimde almasa alkolmetrenin düzgün kalibrasyonlarını yapsalar veya başka bir neden bilmiyorum bende ehliyetsiz yakalanmayıp ceza almıycaktım. Neden ve Sonuç..
İlk bakışta mantık doğru gelse bile,araç kullanma yeterlilik belgesi olan ehliyetiniz alınmış araç kullanmaktan men edilmişsiniz ve yargıya gerekli başvurularınızı yapmışsınız. Sürücü belgeniz yokken, araç kullanmak bir başka ceza konusu, sürücü belgesiz araç kullanırken yakalandığınızda o cezayı uygulayan memurun görebildiği sürücü belgenizin alınmış olduğu. O konuyla ilgili itiraz davası açmış olduğunuz davayı bilemez. Mevcut yasal düzenlemeye göre de, sürücü belgesiz araç kullanmanın bir cezası var ve uygulanmış. Bence bu kısımda bir hata yok. Hata sizin sürücü belgeniz olmamasına rağmen araç kullanmaya devam etmiş olmanızda. Haklısınız sürücü belgensiz araç kullanmanıza sebep sizin hatanız değil, ama yasal itirazınızın sonucunu beklemeniz doğru olandı '' bence''.Uç noktada bir örnek;isim benzerliği nedeniyle banka hesabınıza bir başkasının hatası nedenyile haciz gelse ne yapmak gerekir?- Borç benim borcum değil, hesaptaki para benim param diyerek bankayı soyar, size ait olan kadar parayı alırsınız ( kendi paranızı mı almış olursunuz?- Hatalı işlem nedeniyle gerekli makamlara itirazınızı iletir, sorunun çözümünü sağlar, uzuun bir süre sonra paranızı alırsınız. Akabinde bu haksız işlem nedeniyle oluşan mağduriyetiniz nedeniyle ilgililerine tazminat talebinde bulunabilirsiniz.Hangisi doğru olur sizce?