Merhaba, Agustos 2020 döneminde bir ev satın aldım. Ev satıcı tarafından Eylül ikinci haftasında teslim edildi.
Tapu devredildikten sonra ev teslimatı yapılmadan, apartmanda bir toplantı düzenlendiği ve bazı masraflar için para toplandığı iletildi bana.
Toplantıda; apartman yöneticisi değişimi yapılmış, binanın kanalizasyon tadilatı(ana gider borularının değiştirilmesi) ile ilgili karar alınmış.
Tapu işlemleri öncesinde o tarihteki yönetici ile görüşerek apartmanın masrafa konu bir sorunu olup olmadığını sormuştum, herhangi bir sorunu olmadığı belirtilmişti.
Toplantıdan haberdar edilmedim bu konuda ihtar çekebileceğimi söylediler. Ancak bu ihtarname ile nasıl bir kazanım elde edebilirim bilmiyorum.
Toplantı kararına istinaden tadilat masrafı istendiğinde avukata danıştığımda binanın kronikleşen gider problemi ayıplı mal satışına konu edilebilir demişti. Gider masrafları satıcıdan talep edilebileceğini söylemişti.
Yöneticiden ev teslimatı yapılmadan önceki düzenlenen toplantı kararlarının tarafıma iletilmesini istedim.
Dün apartman karar defterinin son sayfası sadece gösterildi ve toplantı tarihi Ekim olarak kayıtlara geçirilmiş.
Satıcı eski apartman yöneticisi yardımcısıymış, eski komşularını korumak için sanırım apartman karar defterine tarihi bu şekilde girdiler.
Yeni apartman yöneticisi sorduğum sorulara yanıt vermekten kaçınıyor, tapu işlemleri sırasında görüştüğüm görevi bırakan apartman yöneticisi ve bir önceki apartman yöneticisi ile danışarak üç kişi olarak cevap veriyorlar her seferinde ve çoğu zaman yokuşa sürüyorlar her konuyu.
Bu apartman yöneticileri dışında apartmanda tanışabildiğim başka kat malikleri yok, bazı dairelerle konuşmak istedim ancak kiracı çoğu.
Benim sorum şu; 3 apartman yöneticisi ağız birliği etmek için ne sorsam o an kapıyı kapatıyorlar birkaç gün sonra geçiştirme yanıtlar alıyorum. Karar defterinde önceden gider sorunu yazılmışsa, satışın yapıldığı tarihte ayıplı mal olduğunu ispatlayabilirim ancak son düzenlenen toplantı sayfasını bile zar zor gösterdiler. Apartman karar defterinin sayfaları yırtılmış gibiydi.
Apartman karar defteri hiçbir şekilde noterde kapattırılmamış, denetçi var mı diye sorduğumda bulunmuyor dediler, kat malikleri kurulu kimlerden oluşuyor dediğimde, öyle bişey yok ama biz üç yönetici bakıyoruz diyorlar. Kanunda okuduğum hiçbir şeyin karşılığı yok ancak o defterde nelerin üstü kapatıldı bilmiyorum. Son tadilatın sözleşmesi 19000+KDV olarak panoya asıldı, yüklenici firma ile görüştüğümde 18000+KDV olduğunu belirtti. Yöneticiye bunu söylediğimde pazarlıksız fiyatı astım, ancak sözlü doğru bilgi veriyorum dedi. Güvensizim her konuda ve karar defterinin incelenmesini istiyorum, önceki usulsüz işler yaptılarsa ortaya çıkacaktır ya da bundan sonra da bu şekilde güvensiz işler yapılmasının önüne geçmek istiyorum. Nasıl yönlendirirsiniz, kanunda yazılan hiçbir denetçi, kat malikleri kurulu, noter, toplantıya çağırılma, panoya asılan bilgilerin doğruluğu vs. hiçbir konuda doğru durumlar yok. Toplanan aidatlarla ilgili olarak da herhangi bir paylaşım yok, 17 daire 40 TL toplanıyor ve panoya asılan sadece elektrik ve su faturası başka harcamalar gösterilmedi. Son yapılan tadilatta da hangi daireden ne kadar para toplandı bilinmiyor, arsa payına göre ödediniz denildi. Şeffaf bir yönetim anlayışı yok nasıl şikayet edilir, ihtarnamede bunlar belirtilse bile okuyup geçerler, bu düzen değişmez gibi geliyor bana. Mahkemeye şuan sadece toplantıya çağırılmadığım gerekçesi ile dava açmak bişey kazandırmaz sanırım, önceki usulsüzlükler varsa da bilgim yok, panoya yanlış fiyat bilgisi de sözlü ifade doğruluğu ya da diğer eski yöneticilerin şahitliği vs. bir şikayete konu olabilir mi bilmiyorum. Şeffaf olmayan bir yönetim anlayışından rahatsızlık duydum, nasıl yönlendirirsiniz?
Teşekkürler