Eski Yönetimden Kalan Borçlar ve Yöneticinin Tutumu
2 Ekim 2020 tarihinden itibaren yönetici seçildim.
İlk başlarda eski yönetici yardımcı oluyordu fakat sgk, vergi dairesi, asansör firması gibi eski dönem borçlarını ortaya çıkardığım ve kat malikleri ile paylaştığımdan beri hemen hemen her konu da muhalefet oluyor.
Apartmanda merkezi sistem ısınma sistemi kullanıyoruz ve her daire girişinde kalorimetre cihazı bulunmakta, yönetmelik gereği 5 yıllık süreyi dolduran cihazların kalibrasyonunu yaptırmak için firma bulamadığımdan belirlediğim bir marka/model cihaz ile değiştirme kararı aldım ve değiştirttim. Eski yönetici gene muhalefet oldu ve kendi dairesindeki kalorimetre cihazını değiştirtmedi.
Görüşlerinizi ve tavsiyelerini esirgemezseniz sevinirim.
Cevap: Eski Yönetimden Kalan Borçlar ve Yöneticinin Tutumu
Alıntı:
Nebuchadnezzar rumuzlu üyeden alıntı
... belirlediğim bir marka/model cihaz ile değiştirme kararı aldım ve değiştirttim. ....
O kararı siz tek başınıza mı aldınız ve uyguladınız? Kat maliklerinin çoğunluk kararı aldınız mı?
Cevap: Eski Yönetimden Kalan Borçlar ve Yöneticinin Tutumu
bunun için alınan kararın kat malikleri çoğunluğunun imzası bulunmaktadır.
ayrıca bu tarz cihazlar için mevzuatta üretim yılı dahil her 5 yılda kalibrasyon yapılması zorunluluğu bulunmakta ve süresi geçmiş yani kalibrasyonu yapılmamış cihazlar ile ilgili idari para cezası uygulanır ibaresi bulunmakta.
... belirlediğim bir marka/model cihaz ile değiştirme kararı aldım ve değiştirttim. ... ifadesi yanlış olmuş, karar aldım ve bilgilendirmesini yaptım. kabul eden kat maliklerinin cihazlarını değiştirttim. olacak.