İştirak Nafaka Artırım Davasında Sonuca İtiraz
Merhabalar, velayeti kendisinde olmayan çocuğu için ödenen nafaka için arttırım davası açan ve dava da talep ettiği ücretten daha yüksek bir nafaka ücreti hükmedilen davacı nasıl bir yol izlemelidir. Bu karara itiraz edeceği mahkeme hangisidir ve dilekçe örneği var mıdır? Bu konuda ki bilgileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Cevap: İştirak Nafaka Artırım Davasında Sonuca İtiraz
Anlatiminizda bir sorun olabilir mi? Yani velayet hakkı davalida ama nafaka artırım davasıni veli olmayan taraf mi açıyor? Eger öyleyse davacı talebiyle bağlı olduğundan mahkemenin verdiği fazla nafakaya istinaf yolu ile 14 gün içinde itiraz etmek mümkündür.sonucta davacı talebi ile bağlıdır....
Alıntı:
ortadakiadam rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, velayeti kendisinde olmayan çocuğu için ödenen nafaka için arttırım davası açan ve dava da talep ettiği ücretten daha yüksek bir nafaka ücreti hükmedilen davacı nasıl bir yol izlemelidir. Bu karara itiraz edeceği mahkeme hangisidir ve dilekçe örneği var mıdır? Bu konuda ki bilgileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Çocugunuza hangi tarihten itibaren ne kadar nafaka ödüyordunuz ve yıllık artışları olması gerektiği gibi yaptınız mı?
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Anlatiminizda bir sorun olabilir mi? Yani velayet hakkı davalida ama nafaka artırım davasıni veli olmayan taraf mi açıyor? Eger öyleyse davacı talebiyle bağlı olduğundan mahkemenin verdiği fazla nafakaya istinaf yolu ile 14 gün içinde itiraz etmek mümkündür.sonucta davacı talebi ile bağlıdır....
Anlatımımda ne gibi bir sorun var anlamadım. İştirak nafakası ödediğim çocuğum için kendim açtığım nafaka arttırım davasında sonuç, belirttiğim ücretten hakim daha yüksek bir ücrete karar verirse nereye itiraz edebileceğimi ve buna ait dilekçe örneği var mıdır diye sordum. Umarım açıklayıcı olmuşumdur. Teşekkürler...
- - - Güncellendi - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çocugunuza hangi tarihten itibaren ne kadar nafaka ödüyordunuz ve yıllık artışları olması gerektiği gibi yaptınız mı?
2011 den beri ödüyorum, 2013 te arttırım oldu ve o tarihte ki dava da hakimden her yıl arttırım yapılmasını bildirdim fakat karşı taraf bunu kabul etmedi. Şu ana kadar hiç bir arttırım yapmadım, arttırım davasını da kendim açtım.
Arttırım davasını kime karşı açtınız, davalı kim?
Çocuğunuza daha fazla ödeme yapmak istiyorsanız bunu dava açmadan da yapabilirdiniz.