Eşek gibi bakarsın demek suç mudur?
Merhaba, Ben 2019 yılının mayıs ayında twitter üzerinden yapılan bir paylaşımın altına cümlemin içinde sadece ''eşşek gibi'' (eşşek gibi bakarsın) ibaresi geçen bir yorumda bulundum. Paylaşımı yapan kişi bir şehrin belediye başkanıymış. Bu cümleme istinaden savcılığa şikayette bulunmuş ve tarafıma 19.01.2021 tarihinde dava açılmış. Dava günü belli olunca mahkemeye çıkacağım. Şimdiye kadar trafik cezası haricinde, polisle,karakolla,mahkeme ile hiçbir işim olmadı.
Bu yazdığım ibareden dolayı ceza alır mıyım? Alırsan ne cezası alırım? Yardımcı olup,cevap yazan olursa çok sevinirim. Teşekkürler.
Cevap: Eşek gibi bakarsın demek suç mudur?
selam
savcı yaptığın yorumu yanlış bulmuş ve yargıya taşımış.
dosya hakimin önüne gelecek.
yapmış olduğun davranışı yanlış bulursa suçlu olursun yok eleştiri çerçevesinde vs derse beraat edersin.
şu an kimsenin sonucu bilmesine imkan yok.
ancak önünde seçeneklerin var. şöyle ki hakim sana hagb ister misin diye sorar sende isterim dersen suçu kabul etmiş sayılırsın ve 5 sene içerisinde herhangi diğer bir suç işlemezsen olay kapanır. buna bağlı tazminatları ödemekle sorumlu olabilirsin.
ancak kabul etmiyorum dersen (ki burada ip nosu sahte hesap bir çok şey girebilir) hakim seni tekrar suçlu bulur ise siciline işler. bunu kaldırmanın imkanı yok. temyiz etme imkanın vardır ama gene kararı yerel mahkeme vermekte.
her iki durumda avukatla kendini savunursa karşı taraf vekalet ücreti ödersin.
beraat edersen ancak bir şey olmaz.
her türlü koşulda bir avukatla ilerlemen daha iyi olur. benim söylediklerim sadece sınırlı hukuk bilgilerimdir.
Eşek gözleri güzel bir hayvanat olup, essek gibi bakmak deyimi suç değildir görüşündeyim.
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
Eşek gözleri güzel bir hayvanat olup, essek gibi bakmak deyimi suç değildir görüşündeyim.
Aynı fikirdeyim bir şey çıkmaz ben sizin yerinizde olsana avukat tutar karşı tarafın avukat vekalet ücreti vermesini sağlarım
Eşek gibi bakarsın ile eŞŞEK gibi bakarsın daki eşek bakışının aynı eşşekliği ifade etmeyeceğini düşünüyorum.