-
Adli para cezası
Gereksiz bir kavga nedeniyle basit yaralama suçundan adli para cezası aldım. Aldığım para cezasının 10 taksitle ödeneceği Hakim tarafından bana söylendi. Ancak bu parayı nereye, ne zaman ve ne şekilde ödeyeceğim konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Acaba adresime tebligat mı gelecek? Ç ünkü Hakim bu cezayı savcılığa göndereceğim onlarda bakacak dedi.
İkinci sorum şu. Bu ceza bildiğim kadarıyla arşiv kaydına girecek. Acaba sabıka kaydımda görünür mü?
-
Verdiğiniz cevaplar için çok ama çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.
-
Savcılık tebligatla ilgili, yani cezada bir değişme olmaz, hakimin savcılık bakacak dediği bu. Ödeme yapmanız için size tebligat çıkartacaklar. Sicilinize işlenir.
-
MADDE 4.- Türk mahkemeleri tarafından vatandaş veya yabancı hakkında verilmiş ve kesinleşmiş mahkumiyet hükümleri adli sicile kaydedilir. Bu bağlamda;
..................
c) Adli para cezası ile ilgili olarak;
1. Adli para cezasına ilişkin mahkumiyet hükmü,
2. Adli para cezasının ödenmek suretiyle infaz edildiği hususu,
3. Adli para cezasının tazyik hapsi suretiyle kısmen veya tamamen infaz edildiği hususu,
4. Adli para cezasının tazyik hapsinden sonra kalan kısmının ödenmek suretiyle infaz edildiği hususu, ............ Adli sicile kaydedilir.
Hakkınızda verilen bu para cezası kararının kesinleşmesinden sonra, karar infaz işlemleri için C. Savcılığına gönderilir ve C. Savcılığı tarafından size bir ödeme emri gönderilir.
-
peki benimde bu arkadaş gibi ayı olayım oldu adiyen darptan basit müessir fiil bu sabıkamıza işlenecek 5 yıl süreyle kalıcak 5 yı geçtikten sonra arşiv kayıtında da görüncekmi yoksa ordandamı silinecek..bu arada suç tarihim yeni yasadan önce ama mahkemeden sonra ben temyize gittim onandı 6 ay oldu yani yeni yasadan sonra bana nasıl bi işlem yapılcak arşivden çıkıcakmı cıkmıcak mı teşekkür ederim...