Instagram gizlilik politikasi özel hayatin gizliliği ile ilgili ve aklima takilan sorular
Arkadaşlar bu istagramda biliyorsunuz gizli hesaplar var yani hesabımızı gizlediğimizde bizim takipçilerimiz dışında kimse bakamıyor ama özel programlar aracılığıyla gizli hesapları görmek mümkün bu suç değil midir ? özel hayatın gizliliğini ihlale girmiyor mu bir avukat arkadaş bana suç değil dedi yani instagram gizlilik politikası bunun garantisini vermiyormuş oyle dedi ve ayrıca program aracılığıyla o hesaplardan elde edilen veriler kaydedilirse (resim video ) sadece kaydetmek yaymak değil buda suc değil midir acaba birde biz elimizdeki mahkeme kararı ile instagram yada twitterdan hesap ile ilgili log yani veri istediğimiz taktirde vermek zorunlu değil midir ?
Cevap: Instagram gizlilik politikasi özel hayatin gizliliği ile ilgili ve aklima takilan sorular
soru birçok eleman içeriyor.
giizli hesapları gösteren programlar varsa bunu kullanmak suç olmaz (emin değilim) ama bir kişinin hesap bilgilerini ele geçirmek için uğraşırsanız (kötü niyetli yazılım, pishing vs) bu kesinlikle suça girer.
mahkeme kararının neye göre olduğuna göre instagram ve twitter log verir sizin kişisel bir olayınız için herhangi bilgi vermez bu tür mecralar çok ciddi suçlarda terör küçük yaştakilerin istismarı vs gibi durumlarda her türlü kaydı vermek zorundadır
ama onun dışında hesaba girme vs mahkeme boyutuna gelse bile çok üzerinde duracaklarını sanmıyorum.
bu arada o tip programalrın çoğu çalışmaz veya sistemin anlık açıklarından yola çıkarlar ve uzun ömürlü değilllerdir ben kolaylıkla bir programla gizli hesapların açılabildiğini sanmıyorum sadece şöyle bir siteden bahsetmişti arkadaşım
saçık olan hesapların story lerini kayıt ediyordu story kaldırılsa bile bir süre kalıyordu programda çünki kopyalayıp ayrı bir yerde tutuyor. programın avantajı da kendi kimliğinizi gizleyip başkasını story sini görebiliyorsunuz çünki story paylaşan biri kimlerin izlediğini görebiliyor.
onun dışında gizli hesapları açık eden program olacağına pek ihtimal vermiyorum olsa bile kısa süre açık kalır ve müdahele edililr.
Cevap: Instagram gizlilik politikasi özel hayatin gizliliği ile ilgili ve aklima takilan sorular
Hocam program var ama tam anlamıyla bir açık yok yani bence kapatılamaz açık olduğunu zannetmiyorum bence araştırın sizde anlayacaksınız
biri o programla instagramdan sizin gizli profilinize erişip içerikleri kayıt ederse bunu bulmanız veya herhangi bir adli merci ile biri benim gizli hesabıma erişilmiş olabilir kimler var bulun derseniz sonuç alamazsınız.
ek olarak bu tip başkasının ele geçirme programlarının kendileri de sizin hesabınızı açık eder ve zarar verebilir o yüzden denenmesi taraftarı değilim. bunlar sağdan soldan açık kapı yakalamak için kendi hesabınız ile ilgili bazı onaylar istemek zorundadır bu da sizin hesabınızı açık etmektedir
geçen yıl böyle bir program çıktığını duymuştum ama programın kendisi de programı kuran kişinin hesabını tehlikeye atıyordu sonra da instagram farkına vardı ve program işlevsiz olmuştu