Işyeri devri alacak davasi
Merhaba,
01.07.2015 Tarihinde Sağlık bakanlığının taşeronluğunu yapan A firmasında işe başladım 31.07.2018 Tarihine kadar görev yaptım 01.08.2018 Tarihinde ihaleyi B firması aldı işyeri devri yapılarak tüm personeller B firmasına geçti. 29.05.2019 Tarihinde B firmasından işten çıkarıldım. Kıdem ve ihbar tazminatı davası açacağız son alt işveren B firması ve üst işveren olan Sağlık Bakanlığına dava açacağız fakat A firmasını da davaya müdahil etmemiz gerekiyormu? Mahkeme kararlarında devreden firma 2 yıl süresince kendi dönemindeki alacaklardan sorumludur diyor fakat 2 yıllık süre doldu. A firmasının sorumluluğu var ise zaten B firması mahkemede müdahil edilmesini ister diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.
Cevap: Işyeri devri alacak davasi
Açacağınız işçi haklarına mütedair davada asıl işveren olan sağlık bakanlığını ve tüm taşeron şirketleri davalı sıfatıyla göstermenizi tavsiye ederim. Ama sadece asıl işvereni dava etseniz ve dava lehinize sonuçlanıp da alacağınızı tahsil etseniz, asıl işverenin taşeronlara rücu etme hakkı var ki bu da aslında sizi pek ilgilendirmiyor. Nasılsa ana işveren sağlam...
Cevap: Işyeri devri alacak davasi
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Açacağınız işçi haklarına mütedair davada asıl işveren olan sağlık bakanlığını ve tüm taşeron şirketleri davalı sıfatıyla göstermenizi tavsiye ederim. Ama sadece asıl işvereni dava etseniz ve dava lehinize sonuçlanıp da alacağınızı tahsil etseniz, asıl işverenin taşeronlara rücu etme hakkı var ki bu da aslında sizi pek ilgilendirmiyor. Nasılsa ana işveren sağlam...
Hocam teşekkür ederim cevabınız için öncelikle. Bende sizin gibi düşündüm garanti olsun diye son alt işveren ve üst işveren sağlık bakanlığına açtık davayı. İlk altişverene de açacaktık fakat devreden firmanın 2 yıllık süresi dolduğu için hüsümetten reddelirse vekalet ücreti ödeyeceğimizi düşündüm.
Hocam birde ben işe iade davası açtım kaybettim, istinaftan(bam) karar geldi hakim haklı nedenle fesih değil geçerli nedenle fesih dedi , araştırdığım kadarıyla bam kararları kesin nitelikte , elimizde geçerli fesih olduğuna istinaden bam kararı olmasına rağmen alacak davasını kaybetme ihtimalim varmıdır?