Cevap: Tenzip Zaptı hakkında
Davanın konusunu tam yazmamışsınız ama tensip zaptında verilen karara göre GİDER AVANSI yatırmanız gereklidir. Tavsiyem 200 tl kadar bir masrafı uyap üzerinden veya mahkemeye giderek ödemenizdir.
Cevap: Tenzip Zaptı hakkında
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Davanın konusunu tam yazmamışsınız ama tensip zaptında verilen karara göre GİDER AVANSI yatırmanız gereklidir. Tavsiyem 200 tl kadar bir masrafı uyap üzerinden veya mahkemeye giderek ödemenizdir.
galiba tam anlatamadım. Benim hakkımda icra takibi başlatıldı ödeme emri geldi bende itiraz süreci içerisinde borca itiraz davası açtım. Dava açılırken 330TL ödeme yaptım. Dava dilekçesinde durumu anlattım. Dilekçeye ek olarak bakanlığın genelgesini delil olarak resmi gazeteden çıkarıp koydum. Bugün dava dosyasına "Posta Tevdi Listesi Reddiyatı" adı altında bana 5.5TL ödenmesini yazı işleri müdürü dilekçe ile rica etmiş. Şuan dava 2 ay sonra ön inceleme duruşması olucak. Hakimin tensip tutanağında
"2- Dava dilekçesinde belirtilen ve getirtilmesi gereken belge ve dosyaların masrafı davacı tarafından karşılandığında ilgili yerlerden getirtilmesine," demesini anlayamadım. Dava dilekçesinde delillerimi ek olarak koydum. Davayı açarken 330TL yatırdım. Şimdi benim ne yapmam gerekiyor?