-
ıslah talebi
öncelikle cevap verecek hukukçulara teşekkür ederim. 2015 yılında çalıştığım birbiri ile bağlantılı 3 firmaya hizmet tespit davası açtım. aynı anda da bu üç firmaya alacak davası açtım. hizmet tespit davası yakın zamanda yargıtay onamasıda yapılarak lehime karar verdi. 1000 güne yakın prim gün sayım çıktı. diğer iş mahkemesi de alacak davam olan bu yargıtay kararını bilirkişiye göndermek için bekliyordu. yargıtay onama kararını sundum iş mahkemesine. bilirkişiye gitmesi için ara karar yazıldı. bir kaç güne bilirkişiye dosya teslim edilir diye düşünüyorum. Şimdi size sorum şu olacak sayın hukuçular; alacak davamda davalılar A firması, B firması, C firması. 1000 güne yakın A firmasından ve C firmasından sigortasız prim gün sayımda çıktı. ben ilk dosyayı açarken dava dilekçemde alacak kalemlerini eksik yazıdım. mesela A firmasına mesai yıllık izin, B firmasına ihbar kıdem, C firmasına sigortasız çalıştığım günlerde eksik ödenen maaş alacaklarım diye yazdım hepsinede harç ücretleri 100 er ,100 tl olarak 6 kalem de gösterdim fazlaya ve faize ilişkin haklarımı saklı tutarak harçlarını yatırdım. bu üç firmada sahibi aynı. A firmasını kapattı B firmasını açtı sonra B firmasını kapattı C firmasını açtı. şimdi burada takıldım kaldım bilirkişi raporu geldiğinde harç kalemleri benim belirttiğim kalemler dışında gelirse fazla veya eksik gelirse ne yapacağım? Mesela A firmasında İhbar kıdem istememişim, B firmasın da istemişim, A firmasında mesai istemişi B firmasında istememişim. Bilirkişi raporunda benim harç miktarlarında belirtmediğim kalemler gelirse ne yapacağım yada şimdiden tekrar harçları düzeltmek için tekrar dava dilekçesi verebilirmiyim. biraz karışık oldu ama tekrar teşekkür ederim.
-
Cevap: ıslah talebi
Mahkeme size ıslah için süre vermiş veya siz Talep de bulunmuş iseniz Kesin süre içinde ıslah edebilirdiniz.
Karar Aşamasında ıslah edilemez.Fazlaya saklı Hakkınız varsa yeni Dava açarak Talepte bulunabilirsiniz.düşüncesindeyim.
-
Cevap: ıslah talebi
daha bilirkişiye gitmedi dosya yani bilirkişi raporu gelmedi rapor gelmeden nasıl ıslah edeceğim? sorum şu mesela ben yol yemek alacak kalemlerimde belirtmedim. Bilirkişi raporunda yol yemek çıkarsa ne yapacağım?