-
Tedbir nafakası
Ben Geçen Yil Eşime Boşanma Davasi Açtim Benim Eşimle Ilgili Pek çok Sorunum Var Ve Artik Eşimin Güvensizliği Ve Kati Kurallarindan Biktiğim Için Tek çare Olarak Seçtim Ben çalişan Bir Kadinim Eşim Ise Uzun Yillar çalişmadan Evde Oturup Benim Kazandiğimi Ve Ortak Evimizden Gelen Kira Karşiliği Evde Oturdu Ve Tek Başima Verdiğim Mücadele Yetmemeye Başladi Ve Birkaç Bankadan Kredi Karti Aldim Ve ödeme Güçlüğü Yaşamaya Başladik Ve Aramizda Sürekli Kavgalar Oldu Ve Bütün Kredi Kartlari Borçlari üzerime Olduğu Halde Eşimden Ayrilmak Için Başvurdum Mahkemeye. Dava Sürerken Evimde Kalmaya Devam Ettim Bir Kaç Ay Sonra Eşim Beni çocuklarimin önünde Evden Kovdu Gecenin Bir Yarisi Ailemin Yanina Gitmeye çekindiğim Için Bir Bayan Arkadaşimin Evine Siğindim Eşimin Ablasi Ile Mezhep Ayriliği Yüzünden Kavga Ettiğimzden Dolayi Kardeşine Yardim Olsun Diye Bir Avukat Tuttu Ben Kredi Kartlarini ödeyebilmek Için çaliştiğim Yerden Para Alip Borçlarimin Bir Kismini Kapadim
Fakat Kalan Kismini çok Küçük Paralarla ödemeye çaliştim Eşim Ise şimdi Hem çalişiyor Hemde Ortak Evimizden Gelen Kirayi Alip Cebine Koyuyor Bana Ise Tek Kuruş Para Vermiyor Ayrica Ben şimdi Ailemin Yanindayim çocuklarida Benim Yanima Gönderdi Ve Onlari Bakmakta Da Zorluk çekiyorum şimdi Bana Karşi Dava Açti Beni Kötü Bir Kadin Göstermeye çalişiyor Beni Sürekli Tehdit Ediyor Hiç Bir şekilde Para Alamiyorum Işyerimden Attiracağini Ve Beni Kötü Yola Düşürene Kadar Uğraşacağini Söyledi Ve Ben Bunu şahitlerle Ispatladim şimdi Sormak Istediğim Ben Avukat Tutabilecek Durumda Değilim Adli Yardim Alabilirmiyim Tedbir Nafakasi Alabilirmiyim Her şeyime El Koydu özel Eşyalarima Kadar Hiçbir şey Vermiyor Eşyalarimizi Ailesinin Yanina Taşidi Tazminat Alabilirmiyim Bir De Kendisini Ablasina Borçlu Göstermiş Ama Dava Açildiktan Sonra Bana Asla Nafaka Vermeyeceğini Evimizden ötürü Yai Tapusu Benim üzerime Olduğu Için Bana Sadece Kira Vereceğini Ve Normal Kiranin Yarisini Vereceğini Söylüyor çok Sikinti Içerisindeyim O şimdi Kendisine Biriktirdiği Paralarla Son Model Motosiklet Almiş Ve En Son Olarak Eski Oturduğumuz Evin Yani Ailesinin Yanina Gitmeden önce Oturduğumuz Evin Elektrik Su Doğalgaz Parasini Da üzerime Yikti çünkü Onlar üstüme Idi Ve Mal Sahibine Benim ödediğim 750 Euro Parayi Da Aldi Ben Bunlar Için Nasil Hakkimi Arayabilir Bana Yardimci Olursaniz Memnun Olurum
-
Bulunduğunuz yer Adli Yardımlaşma Bürosu'na başvurunuz, gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra şartlarınız uyuyorsa size Baro tarafından bir avukat tayin edilecektir. Anlattıklarınıza göre yapılması gereken birçok işlem var (Eşya tespiti, Aile Konutu Şerhi, Boşanma davası ... gibi), bu nedenle hukuki mücadelenize size atanacak avukat ile görüşerek başlamanızı tavsiye ederim. Sorunuzun çok ayrıntılı ve uzun cevabı bulunmaktadır, ayrıca çeşitli ihtimallerle karşı karşıya kalabilirsiniz, bizlerin size buradan yardımcı olması gerçekten çok zor.
Saygılarımla.
-
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. yani ben çalışıyor olsam bile başvuru yapabilirim ve tayin edilebilir demek bunu öğrenmek istedim çünki arkadaşlarım çalışmıyor olmam gerektiğini söylemişlerdi.
-
Forumları okuyarak daha geniş bilgi elde edebilirsiniz.
İSTANBUL BAROSU ADLİ YARDIM BÜROSU
Adli Yardım Bürosu, hafta içi her gün hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara, iki şubesi ve merkez bürosuyla hizmet sunmaktadır. Başvuru sırasında istenen belgeler;
Muhtardan alınacak fakirlik belgesi,
Muhtardan alınacak ikametgah belgesi,
Nüfus cüzdan fotokopisi,
Dava için gerekli belgelerin fotokopisi
(