Yanlis Mahkeme Kararina Dayanan Icra Takibi
5 yil kadar once, mahkeme ilamina dayali olarak, tarafima odeme emri teblig edildi. Gercektende bir mahkeme karari var. Ancak odeme emrinde mahkeme adi, dosya no vs. tamamen yanlis. Bende boyle bir mahkemede, aleyhime acilmis herhangi bir dava olmadigini, benimle ilgili bir karar olmadigini, yasal suresi icerisinde dilekce ile icra dairesine bildirdim.
Sonradan ogrendigim uzere alacakli vekili de, bu hatayi fark ederek, yeni dosya acmak uzere mevcut takibin kapatilmasi icin basvurmus. O donem karsi taraf vekili ile de gorustum. Hatayi onlara da ikaz edip yeni dosya acmalarini talep ettim
Bu bes yil boyunca ben bu dosya kapandi zannediyorum. Hicbir tebligat yapilmadi. Itirazimin kabul veya reddine iliskin hicbir tebligat yapilmadi.
UYAP kullanmaya baslayinca gordum ki, benim itirazim dosyanin ilama dayali takip olmasi nedeni ile incelenmeden reddedilmis. Alacakli vekilinin dosyanin kapatilmasi ile ilgili dilekcesine islem yapilmamis. son 3 senedir de alacakli vekili, benim TC m ile bircok sorgulama yapmis. Periyodik olarak mal varligimi sormus. Ucuncu kisilere yazilar yazilmis haciz tedbiri icin ve benim hic haberim yok.
Bu durum beni kisisel verilerimin paylasilmasi ve dosyanin kapatilmayarak bes yil boyunca faiz ve masraflarin tarafima yuklenmesi nedeni ile rahatsiz etti.
Konu ile ilgili gorusleriniz nedir? Nereye itiraz edebilirim? Icra mudurlugunu nereye sikayet edebilirim? yasal sureler neler?
Ilginize simdiden tesekkurler
Cevap: Yanlis Mahkeme Kararina Dayanan Icra Takibi
İlamlı takibe itiraz icra dairesine değil, icra mahkemesine yapılır.
İcra mahkemesine yaptığınız bir itiraz bulunmadığı için icranın geri bırakılması işlemi yapılmamıştır.
Cevap: Yanlis Mahkeme Kararina Dayanan Icra Takibi
Ilginize tesekkurler. Acikcasi resen islem yapilir diye dusunmustum. O nedenle tekrar dava acmadim. Su an icin saniyorum hak dusurucu sureyi gectim.
Bu asamada dava acabilir miyim? Dava masraflari kimin uzerine birakilir?
Bu dosyaya gore odeme yapilirsa sonuc ne olur?