Whatpsapptan bir şirkete verdiğim bir sözü tutmazsam ceza alir miyim?
Merhaba,
Ben Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim aynı zamanda freelancer olarak işler alıyorum.
Soracağım soru bununla ilgili;
Firmadan bir iş almıştım. Firmaya bir tarih verip o tarihte işi yapacağımı söylemiştim. Konuşma WhatsApp üzerinden gerçekleşti. Aramızda herhangi imzalanmış bir sözleşme mevcut değil, uzaktan çalışıyorum zaten. Fakat geçen zamanda başka işlerim çıktığı için firmaya işi yapamayacağımı söyledim. Onlarda cevap olarak;
"Senin karşında birey değil bir firma var ve sen bu firmanın yatırım gerçekleştirdiği projeleri ile alakalı iş yapıyosun. Yani söz verdim ama yapamıycam gibi bir cevap iş ahlakına, profesyonelliğe tamamen ters. Verdiğin tarihlerde dönüş yapman bir yana telefonlara cevap vermiyor ve mesajlarada dönmüyorsun. Uzatmaya fazla gerek yok ben konuyu şirket avukatlarımıza devrediyorum bundan sonra avukatlar aracılığı ile devam edilir."
Parantez içine aldığım alanı yazdılar. Ben öğrenciyim, bu firma çok kötü bir fiyat teklif etmişti bende o süre zarfında gelen başka bir firmayla çalışmayı seçtim açıkcası. Sanırım bu süre zarfında beni bekledikleri için onların da işlerini durdurdum.
Sizce bu sebepten ceza alır mıyım?
Bu arada firmadan herhangi bir ücret almadım.
Cevap: Whatpsapptan bir şirkete verdiğim bir sözü tutmazsam ceza alir miyim?
Alıntı:
Omerbyrk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim aynı zamanda freelancer olarak işler alıyorum.
Soracağım soru bununla ilgili;
Firmadan bir iş almıştım. Firmaya bir tarih verip o tarihte işi yapacağımı söylemiştim. Konuşma WhatsApp üzerinden gerçekleşti. Aramızda herhangi imzalanmış bir sözleşme mevcut değil, uzaktan çalışıyorum zaten. Fakat geçen zamanda başka işlerim çıktığı için firmaya işi yapamayacağımı söyledim. Onlarda cevap olarak;
"Senin karşında birey değil bir firma var ve sen bu firmanın yatırım gerçekleştirdiği projeleri ile alakalı iş yapıyosun. Yani söz verdim ama yapamıycam gibi bir cevap iş ahlakına, profesyonelliğe tamamen ters. Verdiğin tarihlerde dönüş yapman bir yana telefonlara cevap vermiyor ve mesajlarada dönmüyorsun. Uzatmaya fazla gerek yok ben konuyu şirket avukatlarımıza devrediyorum bundan sonra avukatlar aracılığı ile devam edilir."
Parantez içine aldığım alanı yazdılar. Ben öğrenciyim, bu firma çok kötü bir fiyat teklif etmişti bende o süre zarfında gelen başka bir firmayla çalışmayı seçtim açıkcası. Sanırım bu süre zarfında beni bekledikleri için onların da işlerini durdurdum.
Sizce bu sebepten ceza alır mıyım?
Bu arada firmadan herhangi bir ücret almadım.
Eğer ki şirket sizin yaptığınız davranış nedeniyle bir mağduriyet yaşar ve bunu ispatlarsa sözleşme yükümlülüğünü ihlalden tazminat davası açabilir. Bir para alıp haksız bir kazanç sağlamadıysanız suç olacak bir durum yoktur ortada..
www.hukbil.com
SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap: Whatpsapptan bir şirkete verdiğim bir sözü tutmazsam ceza alir miyim?
İmzaladığım herhangi bir sözleşme yok hocam. Ücretini aldığım tüm işleri de yaptım. Sadece ikinci bir iş için whatsaptan yapacağım diyerek söz vermiştim. Bundan da yaklaşık 7 gün sonra vazgeçtim daha sonra mahkeme ile tehdit edildim. Şirket yöneticisi profesyonellikten bahsetmiş ama ortada profesyonellikte olduğunu sanmıyorum. Ben sadece öğrenciyim ve ek iş olarak freelancerlik yapıyorum.