Ev sahibim evi satacağı için evden çıkmamı istiyor
Merhabalar,
Ben şubat 2020 de şu an oturduğum daireyi kiraladım. Apartman 10 - 12 yıllık. Elektrikçi müdahalesi gereken bi kaç iş vardı. Ancak ev sahibim para vermek istemediği için arkadaşının gelip bakacağını söyledi. Ve hala yaptırmadı. Arkasından Kiralamamdan çok kısa bir süre içinde ankastrede bulunan bulaşık makinesi bozuldu. Elektronik alet sonuçta senin bozmadığın nerden bileyim ben dedi ve ödemeyi kabul etmedi demirbaş olmasına rağmen ben karşıladım.
Geçen hafta kombi bozuldu. Kendi bakacağını kombililerin anlamadığını söyledi. Anlıyorsanız gelin bakın yoksa pandemide kabul etmek istemiyorum dedim. O zaman sen karşılarsın masrafı dedi. Daha önce bulaşık makinesi bozulduğunda da aynı şeyi yaptığını bunun demirbaş olduğunu ve kendi ödemesi gerektiğini söyledim. Her şeyi kendisi karşılayacaksa neden kiraya veriyormuş evi. Bunun üzerine biraz tartıştık. Sonra Geldi kombiye fazla su bastığı için etrafa su bastı ve kombicileri mecbur çağırmak zorunda kaldı. Servisten gelen arkadaşlar daha önce hiç bakım yapılmadığını ve parça değişmesi gerektiğini söylediler. Bunun üzerine ev sahibim parça ücretini kendisi ödeyeceğini, bakım parasını benim ödemem gerektiğini söyledi. Ben de öncesinde biraz araştırmıştım ve yıllardır bakımı yapılmayan kombinin ilk bakımını ödemekle yükümlü olmadığımı kendisinin ödemesi gerektiğini söyledim. Emlakçıyla başka türlü konuşacağını söyleyip tehdit etti. Şimdi de emlakçıma evi boş satmak istediğini söylemiş ve bu nedenle kontrat bitimine kadar evi boşaltmamı istiyor. Ödemelerimin hepsi düzenli, site aidatını da düzenli ödüyorum ve sitede herhangi bir sorunum yok. Şu an sadece kendi ödemesi gereken şeyleri bana ödetmeye çalıştığı ve hakkımı savunduğum için beni evden çıkartmak istiyor. Emlakçım evi kiracıyla daha çabuk satabileceğini söylediği halde boşken satmak istediğini belirtmiş. Satmayacağı tekrar kiraya vereceği apaçık belli Bu durumda haklarım nelerdir ? Kontratımın bitmesine 2,5 ay var. Bu süreç sonunda evden çıkmasam ne yapabilir ? Onun ve benim hukuki açıdan haklarımız nelerdir? Yardımcı olabilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler
Cevap: Ev sahibim evi satacağı için evden çıkmamı istiyor
Evi satacak olması da , sözleşme süresinin dolması da ,siz üsütnüze düşeni olması gerektiği şekilde yerine getirdiğiniz sürece , siz istemezseniz 10 yıl boyunca yasal kira artış oranında kiranıza zam yaparak aksatmadan ödeyerek oturmaya devam edebilirsiniz, satmak için çıkmanızı istemesi çıkmanız için geçerli bir sebep değil.