-
Boşanma ve mal paylaşımı
Boşanma davam 1yıla yakın sürdü.Şahitler dinlendikten sonra hakim değişti.sonuç eşit kusur.onu temyize gönderdim.ama hiç ıspatlanmamış bir şeyin suçu bana yüklendi.Ve ben kirada olduğum ve çalışmadığım halde kızımın velayeti ona verildiği için kızım için bide 100 ytl nafaka ödemem kararını aldı hakim:(
Asıl sormak istedigğim şey şu.
1.Evin içindeki eşyalar yerine para talep etmem mümkün mü?
2.Ortak alınmış 1 ev 1de dukkanımız var.Ev onun adında,dukkan ise benim adımda.Anlamadığım şey şu nasıl oluyorda o evi kullanabiliyorken ben 1,5 yıldır dukkanı ne kiraya verebiliyorum nede onun anahtarını onlardan alabiliyorum?
3.Bu ev ve dukkan nasıl paylaşılacak?
-
Ne zaman evlendiğiniz hususunda bir bilgi vermemişsiniz; fakat sizi şu konularda aydınlatabilirim: Yeni Medeni Kanun yürürlüğe girdikten sonra (1 Ocak 2002) kendi aranızda başka bir mal rejimi sözleşmesi yapmadıysanız edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olursunuz. Buna göre de 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren edinmiş olduğunuz mallarda eşit haklarınız vardır. Ev içindeki eşyalarınızı 1 Ocak 2002 tarihinden sonra aldığınızı ispatlayabiliyorsanız; eşyaları paylaşırsınız ya da bu eşyalar yerine eşinizle anlaşarak bedelini alabilirsiniz.
Ev ve dükkan konusunda da aynı şey olacaktır. İkisi içinde önemli olan 1 Ocak 2002 den önce mi sonra mı aldığınızdır. Eğer bu tarihten önceyse, gayrimenkuller tapuda sicilinde kimin adına görünüyorsa onun olur. Bu tarihten sonra aldıysanız kimin üzerine olduğunun bir önemi olmayacak yarı yarıya hak sahibi olacaksınız.