Reddi mirasa rağmen açılan icra takibi
Merhaba. Babam 30.12.2018 tarihinde vefat etti ve yasal süreç olan ilk 3 ay içinde reddi miras yaptık. şimdiye kadar 1 hukuk bürosu tarafından borçları ödememiz için arandığımızda reddi miras yaptığımızı söyledim ve onların isteği üzerine gerekçeli karar yazısının resmini onlara attım ve o dava kapandı. başka bir borç nedeniyle bu sene 2 farklı dava açılmış fakat tarafımıza tebliğ yapılmadı. hesaplarıma bloke konulduğunda durumu fark edip eDevlet üzerinden baktığımda tebligat gözükmektedir. Fakat tarafımıza ulaşan bir tebligat bulunmamaktadır. İcra dairesine konuyu anlatır bir dilekçeyle başvurdum. itirazım kabul edilir mi ve 2 gün sonra maaşım yattığında henüz itirazım sonuçlanmazsa maaşımın 1/4'ü kesilir mi? İş yerime itirazım sonuçlanana kadar maaşımı yatırmasanız olur mu diye sorduğumda ayın ilk haftası maaşını yatırma zorunluluğumuz var dediler. Maaşımdan kesinti yapılmaması için ne yapmam gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden Teşekkürler.
Cevap: Reddi mirasa rağmen açılan icra takibi
Şu an için reddi miras için ortak bir veritabanı yok. Bu nedenle mirası reddeden mirasçıların miras bırakanın borçlarını reddetmek için yapabileceği şey herhangi bir icra takibi yapıldığında mahkemenin reddi miras kararını bir dilekçe ile icra dairesine bildirmek. Siz de zaten bunu yapmış bulunmaktasınız.