-
Bosanmada delil
Merhaba. Esim benim whatsapp mesajlarimi yakaladi. Turkcell e gitti telefon dokumanimi almak için. Mahkeme kararıyla veriyoruz demisler. Avukatla görüşüp dilekce verdi. Benim telefon konusmalarim, whatsapp ve instagram mesajlarımı istiyor dilekcede. Whatsapp ve instagram mesajlarim cikar mi? Ben instagramdaki mesajlarimi silip bir de hesabimi tamamen silmistim. Yine de silinen mesajlar cikar mi? Bir de benim bu incelemeye itiraz hakkim yok mu? O mesajlarin ortaya cikmasini istemiyorum. Ben pismanim zaten özür de diledim. Bosanmak da istemiyorum ama o mesajlari gorurse kesin olarak bosaniriz. Yardim edebilir misiniz ne yapmam lazim?
-
Cevap: Bosanmada delil
Whatsapp ve instagram mesajlarınızın içeriklerine boşanma davasından gelen taleple ulaşabilme şansları yok. Ama arama kayıtlarınızdan bir numara ile çok sık mesajlaşma ve konuşmalarınız olduğu ortaya çıkabilir ve bu da delil olarak sunulabilir.
-
Teşekkür ederim. Avukat eşime herşeye ulaşırız demiş. Bütün mesaj dökümleri gelir demis.
-
Avukat olan biri cevaplayabilir mi acaba? Çünkü eşimin sorduğu avukat instagram, whatsapp mesaj içeriklerine ulaşırız demiş. Kesin birsey söyleyebilir misiniz?
-
Eşiniz boşanma dilekçesi mi verdi, telekom firmasına içerikleri istemek için mi dilekçe verdi?
Telekom firması bir başkasına ait içerikleri veremez.
Bir avukatın söylediğinin üzerine söz söylemek bize düşmez.
Ama eğer dava dilekçesinde bir şey talep edilmişse, bu talebin karşılanıp karşılanmayacağını anlamak için önce talebi doğru anlamak lazım.
-
Hayır boşanma dilekçesi değil. Bu dilekceden gelen sonuca göre boşancam diyor. Elinde kanıtları olmasi için dilekce verdi. Dilekçeye evliliğimizden bugüne kadar olan bütün whatsapp, instagram, tel görüşmesi, sms içeriklerini istediğini yazdı.