- 

Yurtdışında boşanma 
		Merhaba;ben Türkiye'de evlilik yaptıktan sonra İsviçre'ye gittim ve 5 yıl sonunda İsviçre mahkemelerinde boşandım fakat evliliğimi Türkiye'de yaptığım için buradada boşanmam ve kızlık soyadımı almam gerekiyor,bu süreçte izlenecek yolları ve boşanma işleminin ne kadar sürebileceği hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim,teşekürler.

- 

Tenfiz  kararı  almanız gerekmektedir. Bunun için  yurt dışındaki  mahkeme kararının kesinleşmiş  olması  gerekmektedir. Yabancı mahkeme ilamının o ülke makamlarınca usulen onanmış aslı ve onanmış tercümesinin dilekçeye eklenmesi gerekmektedir. Bir dilekçe  ile birlikte  aile  mahkemesine  başvuracaksınız.   Mahkeme   taraflara  duruşma günü tebliğ edecek. Taraflara  tebliğ yapılmış ise  ilk  duruşmada karar verir hakim.

Bu davalarda  karşı tarafa tebliğ  sorunu olmaması halinde  ilk  duruşmada  dava  karara bağlanır.Davanızı  avukat  yardımıyla  takip etmenizi tavsiye  ederim.  .

- 

Dilekçenize nüfus kayıt örneğinizi de eklerseniz yararınıza olacaktır, nüfus kaydının mahkemece istenmesi yargılamanın uzamasına, bir celse ertelenmesine neden olabilir.