-
Tehdit edilme
Merhaba.Benim sorunum şu, çok yakında evlenmeyi düşünüyorum.Ancak evleneceğim bayanın daha önceden tanıdığı bir erkek, evleneceğim kişiyi sürekli olarak tehdit ediyor.Akşam eve dönüş saatlerinde evin önünde bekliyor ve seni öldürürüm, kaybedecek birşeyim yok, benimle evleneceksin gibi sözler sarfediyor.Aynı tehditler evi basarım, iş yerine gelirim diye devam ediyor.Telefonla tahdit zaten var.Bir keresinde eve gelip zorla girmiş ve dışarı çıkmamış.Polis çağrılmış, o şekilde çıkartılabilmiş.Benim korkum bir sinir halinde bu kişiye zarar vermem. Yahut benim olmadığım bir zamanda evleneceğim kişiye zarar vermesi.Daha önce hiçbir adli olayla muhattap olmadığım için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
-
Evleneceğiniz kişi Cumhuriyet savcılığına dilekçe ile şikayet başvurusu yapacak muhtemel polis geldiğinde de tutanak tutulmuştur onuda ilgi yapıp olayı anlatması yetrli olacaktır.
-
Peki bunları yaparsak, o kişinin ceza alma olasılığı nedir? Nasıl bir ceza alır?Çünkü hafif darplarıda var.Tutanakda muhtemelen yok.Stresli bir akşam olduğu için.teşekkürler
-
TCK 106 ' ya göre tehdit suçunun cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapistir.
Burada anlattıklarınızı delillere dayandırabilirseniz şüphelinin cezalandırılacağı mutlaktır.