İtiraz süresi dolmadan duruşma tarihi?
Ev sahibim tayinini gerekçe göstererek evden çıkmamı istedi. Pandemi döneminde olduğumuz için çıkamayacağımı belirtti ve bana dava açtı. Fakat tebligata itiraz günüm 14.07.2020'de dolduğu halde bana 17.07.2020 duruşma tarihli tebligat geldi. Mahkemeye avukatsız çıktığım için (ev sahibim hakim olduğu için avukat çıkmak istemedi) çok konuşma imkanı sunulmadı ve verdiğim tanık dinlenmedi, tek celsede "tahliye kararı"yla salondan çıktım.
Başka avukatla konuştum ve şu an yapabileceklerimi araştırıyorum:
1)Avukat bey, tanığım dinlenmediği için ve ev sahibim hakim olma gücünü kullanma ihtimali olduğu için HSYK'ya başvuru yapıp benim dosyamdan " dosya öncesi ve 1 dosya sonrasının duruşma tarihlerini talep etme hakkım olduğunu söyledi. Bu şekilde MUVAZAA olduğunu öne sürebilirmişim. Doğru mudur?
2)Kiralarımı günü gününe ödediğim için, TEMYİZ'e gidip 3 aylık kiramı teminat olarak yatırdığımda evimde oturmaya devam edebilirmişim. Doğru mudur?
3)Başka yapabileceğim şeyler var mıdır?
Saygılar.
Cevap: İtiraz süresi dolmadan duruşma tarihi?
tebligata itiraz gününüzden kastınız nedir? size gelen ihtarda evi tahliye etmeniz için size süre verilir, ihtarnamede akdin yenilenmeyeceği filan yazılı olması gerekir, karşı taraf tayinini gerekçe göstermiş ve size bu yüzden tahliye kararı verilmiş, sizin tanık gösterme gibi bir durumunuz yoktur, neyin tanığını göstereceksiniz? hülasa konuyu sizin anlattığınız gibi değil detayları ile bilmek gerekir...