Müteahhit kaçtı, avukat anlaşma önerdi: Tapu İptali?
2018'de yeni başlamış olan bir inşaattan 2 adet tapu aldım(170bin x2) .Fakat sonrasında inşaatı bitirmeden müteahhit kaçtı. Geçen hafta da arsa sahibi (aynı zamanda avukat) tapu iptal davası açtı. Gelen tebligatta "Bilirkişi raporuna göre inşaatın %40'nın tamamlandığı bu yüzden tapu iptal davası açıldığı" yazıyordu.
Arsa sahibi ile görüşmemde "Ben bu davayı zaten kazanırım. Kazandığımda da size rayiç bedel neyse o ödemeyi yaparım yani 10bin x2. O yüzden gel biz seninle anlaşalım ben senin tapularını senden 100bin x2 şeklinde alayım, davayı uzatmayalım" dedi.
Sorularım,
1) Araştırmalarıma göre KKİS'e göre inşaatın %90'nından azı tamamlanmışsa tapu iptali yapılabilir. Yani davayı kesin kazanır mı?
2) ASIL SORUM: Madem davayı kazanacak dava sonunda da 20bin ödeyecek ise bana neden şimdi 200bin teklif ediyor?
Cevap: Müteahhit kaçtı, avukat anlaşma önerdi: Tapu İptali?
demek işin içinde bir bit yeniği var :D
demek işin içinde bir bit yeniği var :D
Cevap: Müteahhit kaçtı, avukat anlaşma önerdi: Tapu İptali?
anladığım kadarı ile siz tapunuzu müteahhitden almışsınız, dolayısyla arsa sahibi sizin elinizden bu tapuyu alamaz yani tapunuzu iptal ettiremez, çünkü başta muhatabı siz değilsiniz...ayrıca siz bu davaya müdahale edebilirsiniz, bu anlamda arsa sahibi ile müteahhit arasında nasıl bir sözleşme var, bunlar detaylı konular olup siz katiyyetle avukat tutmak durumundasınız, kendiniz bu işi götüremezsiniz.