Cevap: Sonradan tanık gösterme
uyaptan bakın dava dosyasına hakim duruşma tutanaklarında tarafların tanık bildirmeleri için süre tanır. o süreler geçtikten sonra tanık bildiremezsiniz.
Tam olarak sitede giriş yaptıktan sonra o bölümü nerde bulacağım acaba, göz attım ama tanık ekleme gibi bir şey göremedim. Sol tarafta bir menü var
Kişisel Bilgiler.
Başvuru yap.
Dosya ssorgulama.
Dosya işlemleri.
Şeklinde daha bir çok farklı başlık altında şeyler mevcut ama ne yapmam gerektiğini göremedim.
Dosya sorgulama ekranında dosyayı açınca çıkan yerde şöyle bir bölüm var burdan mı yapıyoruz acaba?
Evrak şeklinde ne yüklemem gerekiyor, text dosyasına sadece isim soy isim yazmam yetiyor mu? Açıklama kısmına bir şey yazmalı mıyım?
https://r.resimlink.com/KB5L9.jpg
selam yapabiliyosan mahkeme kalemine gidip elden dilekçe teslim etmek.
dava dosya içeriğini görmek için gönderdiğin foto da evrak kısmı var oradan tüm dava kağıtlarını görebilirsin.
uyapüzerinden evrak göndermek (dilekçe) word pdf veya excel kabul edilmiyor.
uyapın kendi programı uyap doküman editör ile dilekçeyi hazırlamanız ve yüklemeniz gerekiyor.
http://www.uyap.gov.tr/editoryardim/
%100 emin olmamakla beraber hazırlanmış evrakı dijital imza ile imzalanması da gerekli
uyap sitesinden yardım bölümünden mail atıp ''dava dosyasına sonradan şahit ekleyebiliyor muyuz'' şeklinde.
Gelen cevap;
Sayın Kullanıcı,
Genel Müdürlüğümüz UYAP sisteminin teknik işleyişini idame ettirmektedir.
Yargı bağımsızlığı ilkesi gereği Bakanlık birimlerinin, mahkeme ve icra dosyalarına müdahalesi söz konusu değildir.
Detay bilgi için ilgili yargı birimine müracaat etmeniz gerekmektedir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Siteden olmadığı kesin gibi şu an, daha sonra bu özellik gelebilir sanırım.
Şimdi dediğiniz gibi yapmakda fayda var sanırım, cevap için teşekkürler.
yok cevabı yanlış yorumlamışsın.
hukuki sürece ben her hangi bir cevap veremem demek istemiş.
uyap yardım hattı örneğin ben uyap sitesine giremiyorum ne yapmalıyım sorusuna bilgisayarına java indirin falan der
benim anlattığım şekilde de gönderebilirsin yani uyap üzerinden.