Üst kat komşu ağır tahriği
Tüm Hukukçu dostlara selam olsun.Lütfen ama lütfen bana yardım edin.Ne yapacağımızı gerçekten bilemiyoruz.Ben, annem ve 45 yaşında olan yatağa bağımlı kardeşimle ciddi bir yaşam mücadelesi veren bir aileyiz.3-4 yıl önce üst katımıza taşınan ve taşınmasıyla nasıl insanlata maruz kallacağımızı anlamamız bir oldu..Çünkü 6 ay süren bir ev tadilatı başladı daha taşınmadan.Evin yerlerini ve bütün oda duvarlarını kırdılar ve yeniden ev yaptılar ..Oda duvarlarını yeniden ördüler, farklı bir projeye dönüştürdüler.Yerlere şap attılar sustuk.Bitti bitecek diye sustuk ve 6 ay sürdü..O 6 ayda biz kardeşimin rahatsızlanmalarıyla, ateşlenmeleriyle, sabaha kadar uyumadan nöbet beklemelerle uğraşmaktan başka hiçbir şeye ne ruhumuzun ne de bedenmizin enerjisi vardı.Neyse 6 aylık bu ev yapımından sonra taşındılar ve evde ip atlanmaya, parende atılmaya, koşulmaya devam etti ve hala ediyor..Efendim neymiş 11 yaşındaki kızları Türkiye jimnastik derecesi varmış vs...sabah 07:30 da parende gürültüleriyle güm güm uyanıyoruz..Gün içinde hala devam ediypr..Ha 4 yıl boyunca ne mi yaptık biz; 1-Efendi gibi kibarca söyledik 2-Olmadı evimize ziyarete gelen akrabalar sabah 7:30 da uyanarak ''yukarda sabahın 7 'sinde neler olyor böyle '' diye uyanıp kibarca kendileri de uyardı. 3-Yöneticiye rica ettik 4-Kapıcıyla haber gönderdik 5-Ben defalarca çıktım ve 6 yani bugün resmen cinnet geçirdim evde..Biz 6 blokluk bir sitede oturuyoruz Ankara da. Biz 8.kat, onlar 9...Bu gibi olayları bir önceki evlerinde de yaşattıkları konusunda duyum aldım.Bu konuda baya tecrübeli oldukları çok belli ve hiçbir şey olmadığını da çok iyi biliyorlar demek..Siz saygı değer kanun adamlarına soruyorum.Ben ve annem 2 kadınız ve zaten kardeşimle ilgili çok ciddi sınavımız var bu hayatta..Ne yapabilirim, gerçekten sonuç alabileceğim neler yapabilirim yalvarırım söyleyin bize.Lütfen !!!
Cevap: Üst kat komşu ağır tahriği
Şunu şöyle yaparsanız sorununuz ebediyyen çözülür denebilecek bir cevabı yok maalesef sorunuzun.Kolluk kuvvetlerine şikayette buunabilirsiniz, uyarılırlar, uyarılırlar.. Gürültü yaptıkları anda denk gelirlerse kabahatler kanununa göre para cezası keserler... Sonrasında o tutanaklarla dava açsanız, gene aynı şey olacak gürültü tesbiti edilecek, para cezası verilecek...
şöyle bir şey yapılamaz mı. apartman yönetimi bu daire sahibine ihtar çeksin. kurallara uymuyorsunuz diye.
devam ederse apartmandan çıkarılması gerekir.
uzmanı değilim ama ben apartman dairesi alsam için inşaat makinesi çalıştırsam ta ta ta ta ta diye ben bu evi aldım gardaş çıkaramazsınız diyebilir miyim?
mutlaka bunun apartman yönetimi-gürültü yapan ev sahibi arasında çözülmesi gerekiyor rahatsız olan dairenin şikayeti doğrultusunda
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum, saolun. Daha önce de birkaç kez uyarıldılar ve bugün tekrar uyarıkldılar yönetim, kapıcı vs. tarafından..Mesele ve çıldırtan da bu zaten, bu konuda caydırıcı ve hukuki hiçbir yaptırımın olmaması..Yani sadece ''İnsani'' özelliklerinin var olması durumunda bir sonuca ulaşılabilir ki bu zaten pek mümkün görünmüyor, Zaten daha önce oturdukları başka evler ve sitelerde de aynı şeyleri yapmış olduklarından bu konuda arsızlığı ve yüzsüzlüğü ele almışlar.Çünkü biliyorlar ki kimse bir şey yapamayacak.Bu o kadar acı ve çaresizce bir durum ki..Yapabildigim tek şey ciğerlerimden gelerek beddua etmek...Malesef....
- - - Güncellendi - - -
Malesef hiçbir caydırıcılığı olmayan ama hem fiziksel hem de psikolojik anlamda yorucu olan anlamsız bir kaç hamleden başka bir şansımız yok, farkındayım. -ki tüm bunların sonucunda elde var sıfır..Ne acayip...!!