herkese selamlar,
öncelikle karsiliksiz böyle bir hizmet verdiginiz icin tesekkürler.
ben almanya'da oturuyorum. benim bir arkadasimin sorunu var. kendisinin interneti olmadigi icin ben yaziyorum.
1:Türkiye'de iken kredi karti borcu varmis. bunun yarisini ödemis. sonra kalan yarisini kisa bir zaman icinde ödeyecegine dair avukatla bir kagit imzalamis. fakat bu süre icinde ödeyemeyecegini farkedip avukattan ek süre istemis. fakat avukat "senin imzaladigin kagida göre ben birsey yapamam" demis.
2:sonra icra islemleri baslamis. fakat benim arkadasin mal beyaninda bulunmasi gerektigini bilmiyormus. o yüzden hapis cezasi yemis (galiba 1 ay) sonra burdayken Türkiye'de annesi araciligiyla bankaya olan borcunu taksitlendirmis. yani bankayla bir problemi yok. ama hapis konusunda durumu nedir bilmiyor. bazi yerlerden 1.5 yil sonra zamanasimina ugrar diye birseyler duymus.
simdi sorun su; bu adam Türkiye'ye giriste veya cikista bir tutuklama olurmu? yada bu hapis cezasi zamanasimina ugradimi?
(konu biraz karisik oldugu icin nasil aratmam gerektigini bilemedim. eger benzer bir konu daha önceden varsa özür dilerim.)