Evden engelli çalıştıran firma şikayeti hakkında.
Merhaba,
Fiziksel olarak işe gitmeyen evden de çalışmayan yani kısacası yattığı yerden çalışıyormuş gibi görünüp maaş alan kişilerin çalıştıkları firmayı şikayet etmek istiyorum.
İkramiye talebimde olacak. Konuyla ilgili Şikayetimi internet üzerinden yapabilir miyim ? Vergi dairesi başkanlığına yapmam gerekecek sanırım. Bilgi alabilir miyim ?
Cevap: Evden engelli çalıştıran firma şikayeti hakkında.
Yani neyi şikayet edeceksiniz de size ne parası verilecek(ikramiye) çok anlaşılmıyor.Şu dönemde zaten pandemi süreci var her şey çorba durumda uzaktan çalışma, çalışmama, ücretsiz izin, kısa çalışma ödeneği vs. biraz birbirine girdi.Sürecin devamına dair de net bir öngörü yok.Ayrıca evden çalışma ölçülebilir bir şey değil.Adam evinde, kimi yarım saat gece mece girip girdi çıktı kontrolü uzaktan sayım yapıyor adı pandemi süreci evden çalışma oluyor.Yani bu kişinin uzaktan çalışmadığını hele ki önceki zaman için ispatlamak imkansız(bundan sonrası içinde adamın evinin her odasına 24 saatlik kamera koymak lazım).Yani şikayet edecek yer var, sonuç var, üste bide ikramiye alacaksınız.Şu haliyle bir şey çıkacak bir şey gibi durmuyor.Biraz daha açarsanız ihtimalen daha elle tutulur bir şeyler yazabiliriz.
Cevap: Evden engelli çalıştıran firma şikayeti hakkında.
Kendim tanık olduğum ve önceden çalıştığım bir firma da evde oturan engelli kişilere sırf kotayı tamamlamak için çalışıyor olarak sigorta yapıyordu. Halbuki evde çalışmıyorlardı ve çalışmaları için herhangi bir tertibat kurulu değildi. Ücret olarak ne kadar veriyorlardı bilemiyorum. Böyle usulsüz bir çalışma durumu vardı. Umarım anlatabilmişimdir. Bu konunun çok yerde muhabbeti geçmiştir insanlar böyle firmaları fırsat olarak görüyor. Bende tam aksine çalışması gereken insanların haklarının yendiğini düşünüyorum.