Kararın KEP (Kayıtlı elektronik posta) ile Avukatıma Ulaşması Tebliğ Sayılır mı?
İşe iade davam sonuçlandı, lehime bitti. Şimdi Karar İlamı yapıldı (istinaftan gelen karar, yerel mahkemede de ilama çıktı) ve tebligat bilgileri kaydedildi yazıyor Uyap ta.
Avukatım bana KEP ile bilgilendirme geldi dedi bugün(Cuma). Bu TEBLİĞ yerine geçer mi, pazartesi işe iade başvurusu yapabilir miyiz? Kanunda tebliğden 10 gün sonra diyor.
Hak kaybı olmaması açısından soruyorum
Cevap: Kararın KEP (Kayıtlı elektronik posta) ile Avukatıma Ulaşması Tebliğ Sayılır mı?
Diğer sorularınızı bilemem ama KEP yoluyla gelen herşey e-imzalıdır ve yasal olarak doğrudur. Tebliğ yerine geçer.
Alıntı:
ozziem rumuzlu üyeden alıntı
İşe iade davam sonuçlandı, lehime bitti. Şimdi Karar İlamı yapıldı (istinaftan gelen karar, yerel mahkemede de ilama çıktı) ve tebligat bilgileri kaydedildi yazıyor Uyap ta.
Avukatım bana KEP ile bilgilendirme geldi dedi bugün(Cuma). Bu TEBLİĞ yerine geçer mi, pazartesi işe iade başvurusu yapabilir miyiz? Kanunda tebliğden 10 gün sonra diyor.
Hak kaybı olmaması açısından soruyorum
Sent from my STK-L21 using Hukuki NET mobile app
Cevap: Kararın KEP (Kayıtlı elektronik posta) ile Avukatıma Ulaşması Tebliğ Sayılır mı?
Alıntı:
ozziem rumuzlu üyeden alıntı
Kanunda tebliğden 10 gün sonra diyor.
Bu bilgelikle devam ederseniz haklarınızı kaybedersiniz. Diğer forumda yazdıklarınızı okumuş idim. Avukatınızdan pek de memnun değildiniz... ( https://www.hukuki.net/showthread.ph...usu-Yapilir-mi )
1- Avukata gönderilen e-tebligat ile tebliğ 5 gün sonra yapılmış sayılır ve süreler o tarihten itibaren işlemeye başlar.
2- İş kanununda tebliğden 10 gün sonra yazmıyor.
İş kanunu madde 21 diyor ki;
İşçi kesinleşen mahkeme veya özel hakem kararının tebliğinden itibaren on işgünü içinde
işe başlamak için işverene başvuruda bulunmak zorundadır. İşçi bu süre içinde başvuruda
bulunmaz ise, işverence yapılmış olan fesih geçerli bir fesih sayılır ve işveren sadece bunun
hukuki sonuçları ile sorumlu olur.
Yani kararın kesinleşmesinden itibaren 10 gün içinde işe başvuru yapmak zorunluluğu var. Kararın kesinleşmesi için de olayınıza göre iki tarafın da istinaf yoluna gitmemiş olması gerekiyor. Karşı taraf istinafa itiraz ederse başvuru yapmanın bu aşamada zorunluluğu yok.
Avukatın KEP adresine tebligat yapılmaz, UETS adresine e-tebligat yapılır.
İşe iade davasında istinaf mahkemesinin verdiği karar kesindir.
Başvuruyu yapmadan önce mahkemeden kesinleşme şerhi verilip verilmediğini kontrol etmek gerekir.
İşkence bitmiyorduuu:) Tebliğ edildi bu sefer kesinleşme şerhi olmadığı için işe iade başvuru yapamayacağız. İstedik kesinleşme şerhli kararı ama o da ayrı bir süreç... Memur işi yapsa yok hakim onayı... Tebliğ edilse bile süreç bitmiyor. KESİNLEŞME ŞERHİ olması gerekiyor.. Gerçekten çok yıpratıcı bir süreç, çok zor uğraşmak. Zaten dava geç sonuçlandığı için binlerce dolar zarar oluyor, bitmiş davada bile herşey hazır sonuç almak için süre gerekiyor.