Merhabalar;
"Benim alacaklarımı ödemedin. 15 yıldır hakkımı gasb ettin. Bundan sonra olacaklardan ben sorumlu değilim" cümlesi tek başına tehdit sayılır mı?. İfademde hukuki yollara başvuracağımı beyan ettim ama yine dava açıldı.
Merhabalar;
"Benim alacaklarımı ödemedin. 15 yıldır hakkımı gasb ettin. Bundan sonra olacaklardan ben sorumlu değilim" cümlesi tek başına tehdit sayılır mı?. İfademde hukuki yollara başvuracağımı beyan ettim ama yine dava açıldı.
tehdit sayılmış ki dava açılmış biladerim
dava sırasında beraat sansınız vardır
Peki o zaman neden şikayetçiye "bundan sonra olacaklardan ben sorumlu değilim" demek yerine, "her türlü hukuki yola başvuracağım" demediniz? :) Burada gülümsemeye dikkat...
Bunu savunmanızda belirtin.Mahkemede o kanaat oluşursa beraat şansınız olur..
Bu konu hakkında net bir şey söylenemez gibi. Çünkü, bunu yasal olarak hakkını arayacağını belirterek de söyleyebilirsin aynı şekilde gerçek anlamda zarar verme tehdidi olarak da... Ülkemizde ise genelde tehdit olarak kullanılıyor. Bunu mahkemede belirtirsen zaten amacın anlaşılır.
Savunmanız her ne ise hem yazılı dilekçe vererek hem de mahkeme sırasında sözlü olarak beyan etmek yararlı olacaktır.