Kira sözleşmesi bittikten sonraki günlerde tahliye sırasında ne kadar kira ödenir
Öncelikle site içi konu başlığı arama kısmını bulamadım, kabaca başlıklara da göz gezdirdim fakat cevap bulamadım, bu yüzden bu başlığı açıyorum.
Merhaba, Kira sözleşmem temmuz başı ihtibariyle doldu. ev sahibi ile zam konusunda anlaşamadık bunun üzerine evi boşaltacağımı bildirdim. 2-3 gün içersinde taşınacağım. Bu şartlarda;
1. aidat ödemem gerekir mi gerekirse 1 aylık aidatın tamamını mı yoksa kaldığım gün kadarını mı öderim?
2. kirayı bana dikte ettiği zamlı fiyat üzerinden mi öderim yoksa geçtiğimiz yıl fiyat üzerinden mi öderim? kiranın tamamını mı ödemek zorundayım? Kaldığım gün sayısı kadarını ödersem sıkıntı olur mu?
Teşekkürler.
Cevap: Kira sözleşmesi bittikten sonraki günlerde tahliye sırasında ne kadar kira ödenir
Ödeyeceğiniz kira zam oranı tuik in açıkladığı oran olup üstü ancak tarafların anlaşması ile olabilir.
Cevap: Kira sözleşmesi bittikten sonraki günlerde tahliye sırasında ne kadar kira ödenir
ben eve boşaltıyorum siz bana zammı açıklamaşsınız demek istediğim şu: ben bugün boşaltıcam 9 günlük kiramı veriyorum 1 aylık kira mı? aidat 9 günlük mü 1 aylık mı, kanunda bunun yeri var mı?
Kanundaki yeri: Kiracı kiralananı boşaltacağını kira döneminin sona ereceği tarihten EN AZ 15 GÜN ÖNCE mülk sahibine yazılı olarak bildirmemişse, kira sözleşmesi aynı koşullarla (senelik artış yapılarak) devam eder.
Kira dönemi bittikten sonra da bir süre kaldığınız anlaşılıyor. Bu durumda esasen kira sözleşmeniz bir yıl için yenilenmiş. Erken çıkmanız ancak ev sahibi ile anlaşarak mümkün.
Anlaşmadığınız takdirde, ev sahibi evin yeniden kiralanmasına kadar geçecek makul sürenin (genelde üç ay) kirasını talep edebilir.
Yani bir ayın kirasından kaçınayım derken üç ayın kirasından sorumlu olabilirsiniz.
Alıntı:
Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Kanundaki yeri: Kiracı kiralananı boşaltacağını kira döneminin sona ereceği tarihten EN AZ 15 GÜN ÖNCE mülk sahibine yazılı olarak bildirmemişse, kira sözleşmesi aynı koşullarla (senelik artış yapılarak) devam eder.
Kira dönemi bittikten sonra da bir süre kaldığınız anlaşılıyor. Bu durumda esasen kira sözleşmeniz bir yıl için yenilenmiş. Erken çıkmanız ancak ev sahibi ile anlaşarak mümkün.
Anlaşmadığınız takdirde, ev sahibi evin yeniden kiralanmasına kadar geçecek makul sürenin (genelde üç ay) kirasını talep edebilir.
Yani bir ayın kirasından kaçınayım derken üç ayın kirasından sorumlu olabilirsiniz.
verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim. verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim. verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim. verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim. verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim. verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim. verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim. verdiğiniz hızlı geribildirim için çok teşekkür ederim.