Dava Sonrası Adli Emanet.
"Tüm bu gerekçeler Karşısında;
HÜKÜM: Yukarıda açıklanan gerekçeye nazaran;
Her ne kadar sanık hakkında Uyuşturucu Madde Kullanımını Kolaylaştırmak suçundan cezalandırılması istemi ile kamu davası açılmış ise de, sanığın sosyal medyada koymuş olduğu görüntülerin uyuşturucu kullanmayı kolaylaştırmak olarak adledilemeyeceği, bu itibarla müsnet suçun yasal unsurları oluşmadığından sanığın CMK 223/2-b maddesi gereğince BERAATİNE,
Karar kesinleştiğinde Adli Emanetin 2019/**** sırasında kayıtlı tüm emanet eşyalarının SANIĞA İADESİNE,
Yapılanyargılama giderlerin kamu üzerinde bırakılmasına
Dair, Sanığın yüzüne karşı, CMK'nun 272 ve devamı maddeleri uyarınca ,yokluklarında karar verilenler yönünden kararın tebliğinden, yüzlerine karşı karar verilenler yönünden kararın tefhiminden itibaren 7 günlük süre içerisinde, mahkememiz kalemine doğrudan başvurup beyanın tutanağa geçirilmesi ya da yazılı dilekçeyle başvurması halinde Bölge Adliye mahkemeleri nezdinde İSTİNAF kanun yolu açık olmak üzere , istinaf başvurusunda bulunulmadığı takdirde kararın kesinleşeceği de vurgulanarak,verilen karar açıkça okundu, usulen anlatıldı. 21/02/2020"
uyaptan dava dosyama baktığım zaman böyle yazıyor fakat ben emanetlerimi hala daha vermediler... nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap: Dava Sonrası Adli Emanet.
Karar kesinleşti ise (savcılık da istinafa itiraz edebilir) dilekçe ile adli emanetteki eşyaların tarafınıza iadesi için bir dilekçe verin.
ek bilgi: "Kesinleşme Türü: İstinaf Edilmeden" olarak yazıyor. belki faydası olur o kadar yakın değilim bu konulara
- - - Güncellendi - - -
Dosyaları uyaptan kurcaladığımda; Dava daha açılmadan 10 gün önce savcı takipsizlik kararı vermiş ve 10 gün sonra savcının takipsizlik verme kararının üstüne nasıl olduğunu anlamadım dava açılıyor, beraat etmeme rağmen hala daha ne bir bilgi ne de bir şey söylüyorlar.
Karar İstinaf edilmeden kesinleşti ise mahkemesine bir dilekçe ile emanetlerin iadesini talep edin. (Uyap'a bağlanabildiğinize göre oradan gönderebilirsiniz dilekçeyi...)
Savcının ne konuda takipsizlik kararı verdiğini bilmiyoruz. Ama örneğin x suçtan takipsizlik veriyorken y suçundan dolayı dava açılmasını savcı talep edebilir.
Çok haklısınız öyle düşünemedim fakat aynı suçtan takipsizlik veriyor ve baktığım zaman aynı suçtan dava yiyorum gerekçeler (açıklamalar) aynıdır zaten başka bir suç olayı yok.
Ayrıca ilginize ve hızınıza çok teşekkür ederim :)