-
ABD'den lisanslı yazılım
Arkadaşlar siteye ilk mesajım olmasından ötürü herkese selam.
Bilgisayar yazılımları üzerine çalışıyorum ve genellikle web sitesi tasarımı yapıyorum. Gerek hukuki gerek ahlaki sebeplerden dolayı bilgisayarımda kullandığım yazılımların lisanslı olmasına dikkat ediyorum.
Bu günlerde garip bir problemle karşı karşıyayım, bu problem aslında benim kadar işlerinde lisanlı yazılım kullanmak isteyen bir çok kişininde problemi olsa gerek:). Sizlerden yardım bekliyorum...
Global ölçekte faaliyet gösteren bir firmanın lisanslı yazılımını almak istiyorum. Yazılım türkiyede de distrubütör aracılığıyla satılıyor yalnız biraz farkla.
Yazılımın ABD fiyatı: 400$
Yazılımın türkiye fiyatı: 620$
Firmayı arayıp bunun sebebini sorduğumda avrupa ülkelerinde fiyatlandırmanın daha farklı olduğunu söylediler :( işlerine gelince avrupalı muamelesi görüyoruz yani.
Firmanın International sitesinde, ürünü satın alarak download(indir) edebiliyorsunuz. Yalnız bu durumda fatura adresi olarak ABD. adresi vermeniz gerekiyor. Benim sorumda bu noktada...
Fatura adresini ABD. de bir arkadaşımın adresini göstererek ve yazılımı kredi kartımdan satın alarak Türkiyede kullanabilir miyim?
Teşekkür ederim, iyi çalışmalar...
-
Yazılımı Türkiyede kullanabilirsiniz. Ancak, kendi Kredi Kart numaranızı verdiğiniz zaman siparişinizi iptal edeceklerdir.[8)]
Deneyebilirsiniz...