İstinafta ön inceleme İçin Atama Bekleniyor aşamasından Ön İncelemede aşamasına geçtikten sonra acaba süreç ne kadar zamanda tamamlanıyor? Bu aşamada neler yapılıyor? Bilgilendirebilir misiniz?
Printable View
İstinafta ön inceleme İçin Atama Bekleniyor aşamasından Ön İncelemede aşamasına geçtikten sonra acaba süreç ne kadar zamanda tamamlanıyor? Bu aşamada neler yapılıyor? Bilgilendirebilir misiniz?
davanın içeriğine göre mahkemenin olduğu şehire göre eski biriken davalara göre değişiklik gösterir. bilmenin hiçbir yolu yoktur. dosyanızı uyap üzerinden takip edin.
İstinaf mahkemeleri ilk açıldığında 3-4 ayda karar çıkıyordu. Şimdi dosya yoğunluğu nedeniyle işler uzun sürüyor.
Mart 2019'da istinaf başvurusu yaptığımız dosyalarda Mayıs 2019'dan beri "Öninceleme için atama bekleniyor" yazısı çıkıyor.
Bu daha dosyanın kapağının açılmadığını, hatta dosyanın kime atanacağının dahi belli olmadığını gösteriyor.
Valla cevaplar için tşkler ama cevaplar eksik biraz, yada sorumun karşılığı değil.
Ben kendi avukatıma sordum o da bilmiyor. Sanki avukatlar bu mesleği yapmıyor manavda çalışıyor gibiler:) Ya da hiç kafa yormadan para kazanayım diyolar:):) Benim avukatımda durum budur.
Ben sordum soruyu açıklayayım, cevabı öğrendim. Ön incelemede aşamasına geçmesi çok iyi bir şey, 1 gün sonra İNCELEMEDE aşamasına geçti.
Buradan sonraki süreç KARARA ÇIKTI aşaması. Ona ne zaman geçer bilemedim. Ama ÖN İNCELEME İÇİN ATAMA BEKLENİYOR dan ÖN İNCELEMEDE ye geçerse dosyanız işleme alındı demek oluyor