-
Tadilat
Merhabalar iyi günler. Malum virüs nedeniyle gerekmedikçe evden çıkmıyoruz. Bazen mezatlar uzun sürdüğünden gece 3 gibi evde oluyorum. Komşum evini yeniliyor ve bunu sabahın 8inde matkap, hilti tarzı aletleri kullanarak yatağımızdan zıplatarak yapıyor. Bir kaç kere uyarmamıza rağmen (hatta kendileri bizzat gece de çalıştığımı bilirler) ricada bulunsak da özür dileyip ertesi gün 8 de yine aynı şekilde devam ediyorlar. İnternetten baktığımda 8:30 olduğunu görsem de virüsten dolayı insanlar evinde olduğu için bu saatlerde bir esneme oldu veya değişti mi bilemiyorum. Konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz?
-
Cevap: Tadilat
Komşunuz sizin ricanızı ikazınızı görmemekte ısrar ediyor ise Binada bir başka komşu ile anlaşarak Şikayet ediniz
-
Polise şikayet edin. Olmadı, komşunun evde çalışan elektrikli aleti yoksa geceden bina içindeki şalteri indirin gitsin :) İşçiler elektrik kesintisinin nedenini bulana kadar 1 saat daha kazanırsınız :)
-
Taktiği çok sevdim basri bey :D Şikayet edip böyle boş konulara milleti yormak pek hoşuma gitmiyor sonuçta hırsızlık değil, namus olayı değil veya birinin canını yaktığımız bir şey değil o yüzden pek böyle şeyleri kişiselleştirip büyütmeye taraftar değilim. Fakat, işin pislik yanına gelirsek gayet destekliyicisimdir :D Mesela kendileri tam öğlen yemeği yiyeceği zaman ses sisteminden heavy metal tarzı şarkılarla onlara alttan eşlik ediyorum. Kendileri de yaptıklarını bildikleri için bir şey diyemiyor. Mesela "Alex Terrible 21 Pilots Cover" tarzı şarkıları açtığım zaman uzunca bir süre çalışmıyorlardı. Zaten bu gönderiyi attıktan sonraki sabah yapmadılar aksine saat 12 den sonra başladılar tam da uyandığım saati beklemişler. Kendilerine teşekkür ettikten sonra müziği açmadım.
Sonrasında kendileri yukarıdan "birader müziğin nerdeeee" diye bana seslenince güzel sohbetler dönüp akşamına mangalına kadar yaptık. Olayın böyle tatlıya bağlanması ümidiyle davranınca güzel şeyler oluyor. Öyle her şeyi şikayet etmek gönlümce katılmadığım bir harekettir. Umarım böyle benzer olaylarla karşılaşanlar güzel dille yaklaştığı zaman; benim komşum doğulu ve türkü falan dinleyen adam. Bana olan saygısından dolayı heavy metal tarzıyı kendi istediğini göstertip benim gönlümü almak için 1 saat dinleyen 4 çocuk babası adam. O kadar hoşuma gitti ki bu hareketi, her müzik açtığım zaman "acaba rahatsız mı olur" düşüncesiyle yaklaşıyorum.
Yorumlarınız için de teşekkürler Basri ve Murat abi.