Cevap: site kapıcısı sahte imza
Özel evrakta sahtecilik suçunun oluşabilmesi için belgenin kullanılması şart ayrıca ızrar kabiliyeti dediğimiz zarar verme kastı gerekli. Mahkeme kararında diyor ki; sizin toplantıdan zaten haberiniz varmış bu nedenle zarar yok...
Benim haberim olmasi gereken zaman 15 gun onceden olmasi gerekiyordu fakat kapici benim toplantiya katilmamam icin yapilmis eylem .Ben yan komsundan sen yarin gelmiyormusundan ogrenedim mahkemede bunu soyledim.
- - - Güncellendi - - -
Belgenin kullanilmasi demissiniz kullanilmis ,benim sahte imzali belgemi yönetime beni cagirdi gibi yapmis.Daha nasil kullanilmasi gerekiyor.Zarar verme kasti ise beni toplantiya cagirmamak .Kömür borcunu biz bildigimiz için bizi oraya getirmemek olay.
Suç ve ceza dar yorumlanır.
Bir suçun unsurları tam anlamıyla gerçekleşmemişse, fail o suçtan beraat edebilir.
Kıyas yoluyla suç sayılan eylemler genişletilemez.
Genişletilirse, oturmamız da suç olur, kalkmamız da.
Kat malikleri genel kurulu bakımından rahatsız olduğunuz hususlar hakkında Kat Mülkiyeti Kanunundaki ilkeler doğrultusunda sulh hukuk mahkemesinde dava açabilirsiniz.
O ayri bir dava haklisiniz .Oturmamiz veya kalkmamiz suç sayilamacagini laf gelisi bile soyleyemeyiz herekez ozman suc teşkil etmeyecek şekilde birbirinin arkasindan imza atip gezsin siz kanunsuzlugu savunuyorsunuz suanda .
Alıntı:
fix_faces rumuzlu üyeden alıntı
O ayri bir dava haklisiniz .Oturmamiz veya kalkmamiz suç sayilamacagini laf gelisi bile soyleyemeyiz herekez ozman suc teşkil etmeyecek şekilde birbirinin arkasindan imza atip gezsin siz kanunsuzlugu savunuyorsunuz suanda .
Siz de saçmalıyorsunuz şu son sözünüzle.
Sitede herhangi bir yerde beğenme garantili cevap verileceğine dair bir vaadimiz olduğunu hatırlamıyorum................................................... ..................................
Allah askina bir avukat oturma kalkma ile sahte imzayi nasil yanyana koyup ornek verebilir ben cevabi begenmiyorum degil sacma sapan ornekler ile olayi basitlestirmeye calistigini anlatiyorum.
Yargitay kararlari neden yerel mahkemeleri bozuyor bide onu araştirin .Ben sacmlamayi sevmem kanun nederse odur ordan bakmayla burdan bakmayla kanunlari esnetip duruyorsunuz.
Biz kapıcının kankaları falan değiliz.Kapıcının tarafını tutacak halimiz mi var.Bir avukat hukuki birikimiyle normalde para karşılığı yaptığı şeyi, forum mantığı çerçevesinde gönüllülükle yapıyor.Bu çok değerli bir şey lütfen buna saygı gösterin.
Ben bu olayda esasen sizden tarafım, kesinlikle haklısınız ve kapıcı ceza almalı.Ayrıca yaptığı eylem zarar verme kastıyla yapılmış, tesadüfen öğrendiğiniz durum karşısında toplantıya gidebilmişsiniz.Şu haliyle dahi zarar görmediğiniz söylenemez çünkü 15 gün öncesinden toplantıyı bilseydiniz ihtimal ona göre hazırlık yapabilir(belge vs.) toplantıda ortaya koymak istediklerinizi daha net ifade edebilirdiniz.
Olabileceği söyleyince hukuksuzluğu savunuyorsunuz demek doğru değil.Şöyle bir örnek vereyim, park halinde aracınıza doğru yürürken başka bir aracın aracınıza sürterek geçtiğini görüyorsunuz.Plakayı alıyorsunuz.Olması gereken ve beklenen o kişinin yakalanması kaçtığı için ceza alması masrafları ödemesi vs. yani olması gereken bu.Ama ülkemizde kaçan giden kendi çıkıp geri gelmezse ve durumu kabul etmezse hiç bir şey(sadece maddi hasarlı bir kazadan bahsediyorum) olmuyor.Polise gitsen, git sigortana yaptır yapacak bir şey yok diyor(defalarca şahit oldum).Şimdi bir avukat bu yapılan yanlışı söylese hukuksuzluğu mu savunacak oluyor.Kanunu uygulayan o değil ki.Sadece bir hukuk insanı.
Her neyse sizin gerekli itirazları üst mahkemelere yapmanız noktasında destekliyorum.Ancak lütfen biraz daha saygılı ve duyarlı olalım.Davanızda olumlu sonuçlar almanız dileğiyle, kolay gelsin.
Ben saygisizlik yapmadim yapmamda oyle bisey dusundurduysem afola ama oturma kalkma gibi olaylarla imzanin nasil yanyana geldigini anlamadim.
- - - Güncellendi - - -
Aslinda biz birbirimize dusmemiz sumu ulkedeki kanunlarin ucu acik herkez istedigi gibi yorumluyor buda suclu sucsuz kim belli olmuyor.
Kardeşim buradaki kişiler belki savcı belki avukat belki hakim... Sen burada kendince haklı gördüğün (ki bazı konularda haklısın) şeyi savunurken millete laf ediyorsun. Fakat bilmediğin şey, buradakiler sana gerçek hayatta para verip danışacağın şeyleri ücretsiz şekilde "gönülen" yapıyor ve gidip onlara çirkefçe laf ediyorsun. Kişiler burada yasaya göre fikirlerini, yorumlarını belirtiyor. Senin için yasa çıkarmalarını mı istiyorsun :D Bence sen buradakilere güvenme gidip parayla danış birine sonra aynı söylemleri dinledikten sonra tekrar gel en iyisi bu. Ancak o zaman iflah olursun.