Yeni kiraladiğim evden çikarilmak isteniyorum
Merhaba. Evimi yaklaşık 15 gün önce kiraladım ve bir yıllık kontrat imzaladım. Bugün ev sahibim arayarak bir akrabamız zor durum da sizi evden çıkarmak istiyorum kendisi oturacak gibi saçma bir sebep sunarak evden çıkmamı istedi. Eve henüz eşyalarımı getirmedim ama sineklik vb düzenlemeler yapıp belli harcamalar sağladım ilk kira depozito ve emlakçı bedelini de Ödedim. Evi iade edersem ne gibi haklarım var veya çıkmama durumumda ev sahibi bir hakka sahip oluyor mu? Öğrenmek istiyorum. Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Yeni kiraladiğim evden çikarilmak isteniyorum
Sözleşme bitene kadar birşey yapamaz. Sadece kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler oturacaksa sözleşme bitimine 6ay kala size ihtar çekerek mülkün tahliyesini isteyebilir. Üstadlar yine varsa detayları buraya yazarlar.
Akrabam, eşim , dostum oturacak v.s diye size tahliye davası açamaz. Ev sahibi ancak kendisi veya kendi üst soyundan ( anne babası) kendi alt soyundan ( çocuğu) birisinin evde oturacağını beyan ederek sizden tahliye isteyebilir. Bu durumda da evi 3 yıl süreyle başkasına kiralayamaz. Şimdi siz bu sudan sebeple evi boşaltmak isterseniz emlakçı komisyonun üstüne yatmaya kalkacak + yaptığınız masraflar da boşa gidecek. Bence evden çıkmayın.
Alıntı:
NewAqePrince rumuzlu üyeden alıntı
Akrabam, eşim , dostum oturacak v.s diye size tahliye davası açamaz. Ev sahibi ancak kendisi veya kendi üst soyundan ( anne babası) kendi alt soyundan ( çocuğu) birisinin evde oturacağını beyan ederek sizden tahliye isteyebilir. Bu durumda da evi 3 yıl süreyle başkasına kiralayamaz. Şimdi siz bu sudan sebeple evi boşaltmak isterseniz emlakçı komisyonun üstüne yatmaya kalkacak + yaptığınız masraflar da boşa gidecek. Bence evden çıkmayın.
Komisyon ve yaptığınız masraflarla birlikte yeni yapacağınız taşınma vb masrafları da ödemesini talep edin derim.
Olmaz öyle şey derse de, o zaman 10 yıl birlikteyiz diyin geçin.