Maaşımda haciz var. Şahıs firması kursam yine haciz gelir mi?
Merhaba,
SGK'lı olarak özel bir şirkette çalışıyorum. Ve yaşadığımız durumlardan dolayı maaşımda 1/4 haciz mevcut. Şimdi ben aynı zamanda bu iş yerinde çalışmayı sürdürüp, ek olarak şahıs şirketi kuracağım. Maaşımdan 1/4 kesildiği için ilerleyen süreçte yaptığım işle ilgili ve şahıs şirketim olduğundan dolayı fazlası kesilebilir mi veya bu hususta tebligat alır mıyım, fazla ödeme talebi vs gibi ?
Cevap: Maaşımda haciz var. Şahıs firması kurarsam yine haciz gelir mi?
Alacaklı avukatı menkul ve gayrimenkul her türlü hak ve alacağınıza haciz koyabileceğinizden maaş haczine ek olarak, kurulan şahıs firmasının banka hesaplarına vs. malvarlığına haciz koyabilir. Bu bir anonim şirket olsaydı (tek kişiyle kurulabilir) veya limited şirket olsaydı ayrı tüzel kişilikleri olduğundan dolayı bunlara haciz konamaz. Ancak bu ortaklıklarda ortağın kar payına haciz konabilir. O da kar dağıtımı yapılırsa...
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Alacaklı avukatı menkul ve gayrimenkul her türlü hak ve alacağınıza haciz koyabileceğinizden maaş haczine ek olarak, kurulan şahıs firmasının banka hesaplarına vs. malvarlığına haciz koyabilir. Bu bir anonim şirket olsaydı (tek kişiyle kurulabilir) veya limited şirket olsaydı ayrı tüzel kişilikleri olduğundan dolayı bunlara haciz konamaz. Ancak bu ortaklıklarda ortağın kar payına haciz konabilir. O da kar dağıtımı yapılırsa...
Şahış şirketi zaten hocam yatacak tutarlar maaş hesabım olacak? Hali hazırda çalışıyorum. Peki eşimin üzerine kursam sorun olur mu?
Alıntı:
O.Gurel rumuzlu üyeden alıntı
... Peki eşimin üzerine kursam sorun olur mu?
O zaman şirket sahibi siz değil eşiniz yani sizden başka biri olacağından kişisel borcunuzla ilgili bahsettiğiniz korkuları yaşamazsınız.