Kira süresi dolan kiracıya noter ihtarı nasıl çekilir ve sonrasında neler olur?
Merhabalar bir konu hakkında bilginize ihtiyaç duyuyorum ve bu konuda bana bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Ailem kiracımızla 5 senelik kira sözleşmesi yaptı ve bu kira sözleşmesi 01.08.2020 tarihinde doluyor biz baksa şehirde kirada oturuyoruz ve evimize taşınmak istiyoruz 1 ay önce noter aracılı ile ihbar çekmemiz gerektiğini okudum ama bu ihbar ile ilgili hiçbir örnek bulamadım bununla ilgili yardım alabilir miyim bu ihbarı nasıl yazmalıyız.
Birde biz ihbarı çektikten sonra ne yapmamız gerekiyor ve kiracı ne kadar süreden sonra çıkmak zorunda.
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Cevap: Kira süresi dolan kiracıya noter ihtarı nasıl çekilir ve sonrasında neler olur?
Ya bir avukata ihtarname yazdırın ya da notere gidin yardım ederler. Ancak tavsiyem avukat. Yine de kiracıya çekeceğiniz ihtarda 1.8.2015 başlangıç tarihli kira kontratının kira süresinin sona ermesi nedeniyle feshedildiğini, kontratın yenilenmeyeceğini, kiralanana kendi konut ihtiyacınız nedeniyle ihtiyacınız bulunduğunu, 01.08.2020 tarihi itibariyle kiralananı boş ve eksiksiksiz bir şekilde tahliye ve teslim etmesini. Aksi takdirde yasal yollara başvurulacağını ihbar edin.
Not: Kontratı görmediğimden. İhtarnamenin 1 ay öncesinden kiracıya tebliğ edilmesi gerekebilir. Bu nedenle 1 Temmuz tarihinden önce eline ulaşabilmesi için biraz hızlı davranın ve noterden tebligatın acele posta (aps) ile tebliğini isteyin...
Daha sonraki aşama ise eğer tahliye etmezse ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak zorunda kalabilirsiniz.
Gelişmeleri yazmanızda yarar var.