Hükümet hakkında düşünce beyan etmek
Merhabalar, bugün İnstagram üzerinden "Hükümetten nefret ediyorum" diye bir cümle sarf ettim daha sonra birisi beni "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile ilgili toplumu kışkırtma ve "alalen şahıza hakaretten dolayı" diyerek baş savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
Ben bu yorumumda Hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyetine ya da özel bir kişiye atıfta bulunmamıştım bu söz bir suç teşkil ediyor mu
Cevap: Hükümet hakkında düşünce beyan etmek
normal şartlarda hakaret küfür bulunmuyor bu paylaşımınızda ister nefret eder ister seversiniz herkesin özgür düşüncesidir bu lakin halka açık sosyal medya platformunda bu paylaşımı yaptığınız için savcı biryerlere çekebilirmi bilmiyorum kaanatimce sıkıntı teşkil etmiyor fakat hükümet aşığı bir savcıya denk gelirse aleyhinize belki iddianame düzenleyebilir tam emin değilim.
Cevap: Hükümet hakkında düşünce beyan etmek
Duygunuzu bildirmişsiniz, korkmayın birşey olmaz... Bununla da uğraşılacağını hiç sanmıyorum. Rahat olun.
- - - Güncellendi - - -
Ayrıca sosyal medya hesaplarımın hepsini kapattım ben. Bu ülkede sosyal medya kullanılmaz artık. Ne söylesek bilemiyoruz ve ne yazacağımızı şaşırdık. Biri ile tartışsan seni ordaki paylaşımın yüzünden dava ediyor. Kapatın gitsin rahat edersiniiz.