Apartman otoparkının çocuk parkı yapılmak istenmesi
Merhaba siteyi aradım taradım ama net bir cevap bulamadigim icin baslik acmak istedim.Degerli desteginiz icin simdiden tesekkur ederim.
47 daireli bir apartmanda giris katta oturuyorum.
18 araçlık bir otoparkimiz var, 8 i bina içinde 10 u açık alanda.Projede otopark olarak gözüküyor.
Bu otoparkta sabahtan akşama kadar çocuk sesi eksik olmuyor. bir kac kez sikayet ettik yonetime, saat sinirlamasi olsun istedik ama bazi komsularimiz buraya park yapilsin gibi cikislarda bulundu.
Biz cocuk dusmani degiliz esim 8 aylik hamile bizimde cocugumuz olacak ve bu gurultude bebegimi uyutamayabilirim.Sadece saat siniri gelsin istedik ama insanlar inat edip park istiyoruz dediler.
Sorum şu, kat malikleri arasında 5/4 oy çoklugu olsa bile Projede otopark olan bir alan sonradan cocuk parkına çevrilebilir mi?
İstanbulda yapılan binalarda otopark zorunluluğu varken, otopark da araç sayısı azltacak böyle bir karar alınabilir mi?
Tesekkurler.
Cevap: Apartman otoparkının çocuk parkı yapılmak istenmesi
merhabalar aynı anlatılan konudan sıkıntı yaşıyorum yardım edebilirseniz sevinirim
Cevap: Apartman otoparkının çocuk parkı yapılmak istenmesi
K.M.K. 19 “Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz.”
38 malik evet derse ortak alanın kullanım amacı değiştirilebilir.
Orada otursaydım parkı ben de onaylardım. Şehirlerde, arsa sahiplerini, belediyeleri, inşaatçıları zengin eden bu yapılaşma sistemi manen bir çok şeyi yok edip görmezlikten geldiği gibi, çocukları, çocukluğu, onların sosyalleşmesi gereken alanları da yok saymıştır.
Araba her yere park edilebilir. Fakat çocukların evlere tıkılıp ekranlara gereğinden çok odaklanması kötüdür. Çocukların bir araya gelerek oynaması mükemmel bir şeydir.
Çocuklar gürültü yapar.. Onları en despot krallar bile susturamamıştır.. Daima gürültü giriştekiler için çekilmez olabilir elbette. Ama en azından çocukların sesi..
İyi şanslar!