UYAP ortamında bulunmayan evrak ?
Bir davada bilirkişi raporu istenmiş ve bilirkişi raporu hazırlanıp teslim edilmiş ancak UYAP ortamına yüklenmemiş.
Son 6 ay içerisinde 13 defa bilirkişi raporunun adresime gönderilmesini veya UYAP ortamına yüklenmesini istediğimi belirten dilekçe ile UYAP ortamında mobil imzalı olarak başvurdum.
Dilekçelerime bakıyorlar ve dosyaya ekliyorlar ancak hiçbir işlem yapmıyorlar. UYAP ortamında dilekçelerimin dosyaya eklendiğini görüyorum.
Farklı şehirde olduğu için gitme imkanım yoktur. Dilekçemi umursamıyor oluşları suç teşkil etmiyor mu ?
Bilirkişi raporunu görebilmeme olanak sağlamak zorunda değiller mi ?
Cevap: UYAP ortamında bulunmayan evrak ?
Avukatınız varsa bilirkişi raporunu avukatınıza yollamıştır mahkeme. Vekil ile takip edilen işlerde tebligat vekile yapılıyor.
Davayı takip eden avukatım yoktur. En başından beri uyaptan takip ediyorum benim ifademe bulunduğum şehire talep gönderielrek savcılıkta alındı. Bilirkişi raporu talep etmeme ve mernis adresimi belirtmeme rağmen gönderilmiyor.
UYAP üzerinden e-imzalı evrak göndererek bilirkişi raporunun UYAP ortamında bulunmadığını ve bu evrakın UYAP ortamına aktarılmasını veya bana fiziki olarak tebliğ edilmesini defalarca istemiş olmama rağmen dilekçemi okuyupo inceleyip dosyaya ekleyip sonrasında hiçbir işlem yapmıyorlar. Bu durumda evrakımı alan kişi için görevi kötüye kullanamsuçundan dolayı şikayette bulunabilir myiim ? Yada bu durumda şikayet için yetki merci neresidir ?