Başka birine verdiğim olmaması gereken kişiler girmiş
Merhabalar efendim ben bir arkadaşıma hesabımı vermiştim oda başka bir arkadaşına daha vermem için izin istedi bende kabul ettim ama aslında bana söylediği arkadaşa vermemiş başka bir arkadaşa vermiş yada arkadaşlara bunun hukukta bir karşılığı var mıdır dava açılabilir mi, açılırsa ne gibi dava açılabilir maddi manevi saygılar sevgiler
Cevap: Başka birine verdiğim olmaması gereken kişiler girmiş
Maddi ve manevi tazminat davası açmak ve kazanmak için ispatlı belgeli maddi ve manevi kayıplar olmalı.Şu an ki durumun ceza hukuku noktasında da bir karşılığı görünmüyor.Yeni şifre alın, böyle hassasiyetleriniz varsa kimseyle paylaşmayın.Harici yapacak bir şey yok.
Yani ben bu hesaba her ay belli miktarda ücret ödüyorum ve faturaları elimde
Alıntı:
PrettyBoy rumuzlu üyeden alıntı
Yani ben bu hesaba her ay belli miktarda ücret ödüyorum ve faturaları elimde
Şifresini de sadece siz bilmeniz, başkasıyla paylaşmamanız gerekirken başkasıyla da paylaşarak anonim hale gelmesine neden olan da sizsiniz....
Banka hesabı falan değil bilindik bir öde izle film platformu kendi isteğim ile verdim ye yine benim izin verdiğim bir arkadaşına verdiğini söyledi ama o değil başka biri belki bilmiyorum bir kaç kisiyede vermiş olabilir
İnternette bile yayınlamış olabilir,
ama şu haliyle yapabileceğiniz bir şey yok.
yani illaki hukukta bir açığı vardır hesabı yaymak suç değil mi
illaki bir suç teşkil ediyordur
Şifreyi kendiniz vererek yaymışsınız, ha hiç kimseye vermediğiniz şifreniz yasa dışı yollarla ele geçirip kullanılsaydı o zaman suç duyurusunda bulunabilirdiniz.Savcılık takip eder yurt dışı kaynaklı olmayan bir ip tutturursa kamu zararı veya şahıs zararı söz konusuysa ihtimalen dava açmayı düşünebilirdi.Maddi manevi tazminat içinse yasa dışı yollarla ele geçirilen şifre sonucu belgeleyebileceğiniz bir zararınız olması gerekirdi.Örnek olarak banka şifresi kırılıp hesabınızdan para çekilmesi gibi bir durum.
Benim netflix şifrem vardı bir iki arkadaşa söyledim sizde girin diye orada bulunan bir kişi daha girmiş, bunu hapse atsınlar davalar açsınlar veya bana tazminatlar ödesin gibi bir beklenti, hukuk hakkında az bilgilsi olan birini dahi ancak güldürebilir.Aynı şeyi tekrarlamanın pekte anlamı yok.Şifrenizi değiştirirsiniz, kullanırsınız bu kadar, harici olabilecek hiç bir şey yok.
engin beyin dediğini doğru ve mantıklı buluyorum. biraz karmaşık ve önemsiz bir konu ülkemizde onca sorusturma syç ve dosya varken. ön ödemeli demişsiniz mesela peşin ödenmiş bir zarar yok veyahut bir facebook gibi sosyal medya hesabı izinsiz çalınma durumu vs de değil. banka kredi kartı vs olsaydı tamamdıda bu olayda pek birşey çıkmaz teknik olarak geri alma gibi işlemleriniz mümkünse öyle yapın değilse boşverin çok üstüne düşülmez bence
- - - Güncellendi - - -
engin bey rica etsem benim konumada son konuda mevcut yanıt fikir verirseniz çok sevinirim çok teşekkürler