SSK'ya eksik kayıt hakkında
selamlar,benim sorunum şöyle;
ben 2003 yılı ağustos ayında büyük bir bankanın sözleşmeli personel ilanına başvurdum ve görüşmeye çağrıldım,ilk önce aracı bir danışmanlık kurumuyla görüştüm,ertesi günde bahsettiğim bankayla..
sonuçta işe alındım ben ve 50 ye yakın kişi.bize 3 aylık bir sözleşme yapıldı ve aracı kurumla(işçi sağlayan kuruluş)görünürde bir bağımız kalmadı,sonuçta bankada çalışacaktık,600 brüt maaş,ssk vardı.ve yemek parası.anlaşmayı aracı kurumla yaptık,onlarla bankada imza attık.derken gel zaman git zaman,3 ay doldu ama sözleşmenin uzatıldığı söylendi ve bir süre daha çalışmamız istendi ve ben 10 ay çalıştım.bu süre içerisinde de ssk mın yatıp yatmadığına hiç bakmadım.2004 haziran ayında işten ayrıldım ve askere gittim.o günden beri işsizim.geçen sene ssk mın sadece 32 gün yattığını öğrendim.benim sorularım şunlar?
1-bu konuda ne yapabilirim?
2-kimlere dava açabilirim
3-benden şahit istenirse,banka personeli benim için şahitlik yapar mı?
4-çok zaman geçtiği için hakkım kaybolur mu?veya ne kadar zaman geçmesi gerekir?
5-sadece ssk mı yatar,yoksa bir tazminat alabilir miyim?
6-elimde maaşımı aldığım bankanın kayıtları bulunursa(maaşımızı başka bir bankadan çekiyorduk)somut bir kanıt olur mu?
teşekkür ederim