konutun tapusunun alınması ve konutun satışının yapılması konusunda, konut sahibi bana vekalet verirse , bu süreçte ben den habersiz olarak konutu kendisi satıp beni bertaraf edebilir mi?
teşekkür ederim
Printable View
konutun tapusunun alınması ve konutun satışının yapılması konusunda, konut sahibi bana vekalet verirse , bu süreçte ben den habersiz olarak konutu kendisi satıp beni bertaraf edebilir mi?
teşekkür ederim
Sizin de belirttiğiniz gibi, mal sahibi! Dilediğini yapabilir ve kimseye de bilgi verme zorunluluğu yoktur.
Siz kim oluyorsunuz bu noktada, emlakçı mı?
ben konutu satın alacak kişiyim, ancak satan kişinin 50binlira borcu varmış tokiye. Önce onu kapatıp tapuyu almalı ki evi bana satabilsin. Ben de önden vereceğim 50bin liramı nasıl güvenceye alabilirim diye düşünüyorum. yani ben 50bini satıcı kişiye sözleşme yapıp versem de , adam gidip başkasına satabilir
Ben böyle bir yer alacak olsam, asla böyle bir parayı vekalet karşılığında vermem.
Durumu tam olarak bilmiyorum ama, örneğin şöyle bir senaryo işletilebilir:
İlk olarak tapuya gidip taşınmaza şerh koydurursunuz. Bunun nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Sonra 50 bin liralık bir senet alırsınız. 50 bin lirayı da adama değil, bankaya ödersiniz.
Sonra da satın alırsınız.
Az paradan bahsetmiyorsunuz. Ben olsam bu riski almak yerine bir avukata giderim ve risksiz olarak hallederim.