İş yeri çalışma ücretini vermedi
Merhabalar ben Savra Bodrum adlı işyerinde yaz dönemi 25. 07.2019 döneminde işe başlayıp 31.08.2019 tarihine kadar çalıştım ancak çalıştığım zamanda sadece 200 TL gibi Bi tutar alabildim. Bundan dolayı arabulucu ya gittim Arabulucu İzmir de Karşı taraf Bodrumda idi. Karşı taraf telefonu açmadı bunun üzerine avukat bey tutanağı imzalayıp bana verdi. Bu durumdan dolayı bende dava açmak istiyorum ama davayı nasıl açacağını bilemiyorum öğrenci olduğum için de bütçem kısıtlı. Bodruma gidip gelmeyi çok fazla istemiyorum
1-)Bodrumda bir avukata vekaletname versem o halledebilir mi benim yerime? Bi de bunun için ne kadar harcarım
2-)Avukatsız bir şekilde açsam bütün duruşmalara katılım zorunlu mu? Katılmazsam ne olur?
Beni aydınlatırsanız çok sevinirim teşekkürler.
Cevap: İş yeri çalışma ücretini vermedi
En pratik çözüm yolu Bodrum'da bir avukat tutmak. İnternetten araştırıp bir konuşun derim.
Eğer imkanlar elvermiyorsa dava dilekçesini yazıp, İzmir nöbetçi iş mahkemesinden Bodrum iş mahkemesine gönderebilirsiniz. Ancak dava bodrumda görüleceğinden davayı takip etmeniz zorunlu. Duruşmaya mazeret bildirmeksizin girmezseniz hakim davayı düşürür. Bir ay içinde harçsız, toplam 3 ay içinde yeniden harç yatırarak davayı yenileyebilirsiniz. Fakat bu düşme ve yenileme işlemi en fazla 2 kere yapılabilir. Aksi takdirde dava açılmamış sayılır.
Sonuç olarak Bodrum'da bir avukat aramaya başlamak daha pratik bir çözüm olacaktır.
Cevap: İş yeri çalışma ücretini vermedi
Öncelikle teşekkür ederim
Peki bir avukatala birlikte çalışsam tahmini olarak ne kadar para harcamam gerekir?