Aidat Borcunun Apartman Girişinde İfşası Hakkında
Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.
Biz 7 ay önce ev satın aldık. Evi satan benim 15 aylık aidat borcum var onu az az ödeyeceğim. Bundan sonrası size ait dedi. Sözüne inandık kabul ettik. Apartman görevlisi bize söyledikçe ona ilettik. Oda güç bela yarısını ödedi borç benim onlara verdiğiniz makbuza borcu yazmayın onlardanda istemeyin demesine rağmen bizim ödediğimiz aidat makbuzlarına onun kalan borcunu yazıyorlardı. Neyse dedik zamanla kalanıda biter gider. Ama kalan miktarı dediği vakitte ödemedi.
Dış kapıya aidat borcu olanlar diye kağıt asılmış. Bizim adımız ve borç miktarı yazılmış. Evin tapusunu aldıktan itibaren aidatı muntazam ödedik. Aidat borcumuz yok. Bende kızdım bayram vakti aramayayım dedim kağıdı söküp yırttım attım. Borcu olmayan bir insanı ifşa etmesi yasal mıdır ? Borcunu istemesi elbetteki doğal hakkıdır. Alamıyorsa yasal yollara başvurması daha makul olmaz mı ?
Sorum : Evi aldıktan sonra eskiden kalan aidat borcunu bizim mi ödememiz lazım ? Borç listesi diye borcum olmamasına rağmen beni ifşa etmesi yasal mıdır ? Kağıdı attığım için suçlu olur muyum (perşembe günü apartman görevlisine kağıdı benim attığımı söyleyeceğim ona söyleyebileceğim yasal haklarımı öğrenmek istiyorum) ? Yeniden kağıt asarlarsa ne yapmalıyım ?
Uzun oldu özür dilerim ama öfkeyle başka yanlış birşey yapıp işler daha fazla tadsızlaşsın istemiyorum. Çok teşekkür ederim.
Cevap: Aidat Borcunun Apartman Girişinde İfşası Hakkında
Eski ev sahibinin aidat borcundan siz sorumlusunuz.
Ödedikten sonra eski ev sahibine rücu edebilirsiniz.
Diğer hususları ise yönetici ile tatlı dille konuşarak halletmeniz en doğrusu.