Tazminatımı almaya istedim Yağmacılık suçundan yargılanıyorum
Konuya başlamadan önce Bu olayın uzun süre psikolojik baskı, hakaret altında kaldığım için ve nefsime yenik düşerek oluştuğunu söylemek istiyorum. Ayrıca daha önce nezarethanede bile kalmamış, sabıkasız biriyim.
Olay şu; geçen sene 2 yıldır çalıştığım iş yerinden Hem kendi özel psikolojik sorunlarım Hemde iş yerinden gördüğüm psikolojik baskıların ve hakaretlerin etkisiyle kendime yenik düşüp, kavga çıkartarak iş yerinden tazminatımı ve içeride olan mesai ücretimi alarak işten ayrılmak istedim.
Bunu o anki psikolojik etkiyle kavga çıkartarak, sanki tazminat değilde haraç kesiyormuş gibi söyleyerek iş yerinden ayrıldım ve whatsapp üzerinden 1 hafta boyunca tehdit, küfür içerikli mesajlar gönderdim.
Bunun üzerine beni ihbar ettiler, tutuklandım ertesi gün hakim karşısına çıkarıldım ve olayın araştırılması için adli kontrol, imza şartı ile serbest bırakıldım. Şuan aradan 10 ay gibi bir süre geçti kendimi yeni yeni toparlamaya başladım.
Bu konuyla ilgili 3 soruda yardımınıza ihtiyacım var=
1. Olayın heyecanıyla, baskılarla ve Psikolojik olarak çökmem nedeni ile karakolda kendim ifade veremedim Karşı taraf ne dediyse her şeyi onaylayarak geçiştirdim. Tekrardan ifade verebilir miyim?
2. Duruşmada yağmacılık suçundan yargılandım ve Hakim karşısında enerjisiz, çöküntü halde olduğum için kendimi net bir şekilde ifade ederek savunamadım. İkinci duruşma olur mu Yoksa direk olarak savcılıktan sonuç mu çıkar?
3. Whatsapp konuşmalarının incelenmesi için telefonuma el konuldu ama herhangi bir belge vs. verilmedi. Telefonun nerede olduğunu nasıl öğrenirim?
Cevap: Tazminatımı almaya istedim Yağmacılık suçundan yargılanıyorum
1)Tekrardan ifade verilebilir ancak 10 ay sonra karakoldaki ile uzak bir ifadenin inandırıcılığı olmayacaktır.
2)Dava dosyasını görmeden buna bir şey söylemek mümkün değil.
3)Bunu teslim ettiğiniz ilgili birime dilekçeyle başvurarak takip ediniz.
Sanırım suç sabit görülüyor.Yani mesajlar, tehdit, çıkarılan hır gür ortada.Kendi iş yerlerinde olduğu için mutlaka ki şahitte vardır.İyi hal ve pişmanlık gösterip erteli bir ceza alamaya bakmak, alakasız ifadelerle bir yere varmaya çalışmaktan daha iyi gibi duruyor.İmkan varsa avukatla takip edilmesi hak kayıplarını azaltacaktır.Geçmiş olsun..
Emniyette yanınızda avukat olmadan alınan ifade, mahkeme huzurunda kabul etmediğiniz müddetçe aleyhinize delil olarak kullanılamaz. Kovuşturma aşamasında tekrardan ifadenizi verebilirsiniz.
Şuan dosyanız savcılık aşamasındadır. Savcı takipsizlik verebileceği gibi iddianame de hazırlayabilir. Eğer hakkınızda dava açmaya karar verirse ağır cezada yargılanır, duruma göre beraat veya mahkumiyet alırsınız.
İyi çalışmalar, selamlar.
Bu anlattığınız olayların hangi kısmında '' yağmacılık '' suçlamasına konu olacak nasıl bir hareketiniz oldu?
ifademe nereden ekleme yapabilir veya değiştirebilirim?
- - - Updated - - -
Tazminatımı hesaplayarak whatsapp üzeriden sesli mesaj ile 'bana bu kadar para vereceksiniz' tarzında tehdit içerikli mesajlar.