Merhaba,Hakkimda Mersin de bir sorusturma acilmis ,ben ankara da oturuyorum(ikametgahim ankara da)
Mahkeme oldugu zaman duruşmaya ankaradami girerim yoksa mersinde mi ? (Dava ağır ceza davasi bu arada)
Printable View
Merhaba,Hakkimda Mersin de bir sorusturma acilmis ,ben ankara da oturuyorum(ikametgahim ankara da)
Mahkeme oldugu zaman duruşmaya ankaradami girerim yoksa mersinde mi ? (Dava ağır ceza davasi bu arada)
soruşturma açılan yerde.
ikametiniz önemli değil.
ancak soruşturma açılması ve dava açılması farklı şeylerdir.
Konuyla alakali degil ama,
İfade verirken barodan avukat tayin edildi
Bu avukat dava süresi boyunca benim avukatimmi olucak,yoksa o anlık ifade verirken mi çağırıldı
Yeniden bir avukat tutmalimiyim
Avukat size zorunlu müdafilik kapsamında baro tarafından tayin edilmiştir. Bu doğrultu da zorunlu müdafiilik kapsamında dava açılıncaya kadar görevine devam edecektir. Diğer sorunuza yönelik olarak ise "suçun işlendiği yer" kısmı savcılık yetkisi bakımından önem arz edecek olup, soruşturma aşaması ile kovuşturma yani sizin deyiminizle dava aşaması farklı aşamalardır. Ağır Ceza Mahkemesi Mersin'de açılacak olup, bu durumda size ilk çıkacak tebligat yasal ikametgah adresinize gelecektir. Bu doğrultuda mahkeme talimat ile ikamet adresinizin bulunduğu ağır ceza mahkemesinde dinlenilmesini kabul edebileceği gibi tarafınızca da bu husus talep edilebilecektir. Duruşma aşamasında yeniden avukat isteyebileceğiniz gibi bu aşama itibari ile bir avukattan da destek alabilirsiniz.