benim merak ettiyim şey haciz işleminin zamanı yani cumartesi günü haciz olurmu veya mesai saati dışında hafta içi 17:30 da insanın evine haciz gelirmi
Printable View
benim merak ettiyim şey haciz işleminin zamanı yani cumartesi günü haciz olurmu veya mesai saati dışında hafta içi 17:30 da insanın evine haciz gelirmi
İCRA ve İFLAS KANUNU
III- TATİLLER VE TALİKLER
TATİLLER
1 - BÜTÜN BORÇLULAR HAKKINDA
MADDE 51 - (Değişik: 538 - 18.2.1965 / m24) Güneşin batmasından bir saat sonra ile güneşin doğmasından bir saat önceye kadarki devrede (Gece vakti) ve tatil günlerinde takip muameleleri yapılamaz. Ancak, gece iş görülen yerlerde gece vakti hasılât haczi mümkündür. Tatil günlerinde haciz ve tebligat yapılabileceği gibi muhafaza tedbirleri de alınabilir. Borçlunun mal kaçırdığı anlaşılırsa gece vakti dahi haciz yapılması caizdir. Bir borçlu hakkında Kanunda gösterilen sebeplerden dolayı icra talik edilmiş veya konkordato için mühlet verilmiş ise, o borçluya karşı takip muamelesi yapılamaz.
cevabınız için tşk ederim sayın taylan ama haciz memurları resmi çalışan deyilmi yani akşam mesai satinden sonra (17:00) da haciz işlemi için evimize gelirlermi benim merak ettiyim istisna deyil pratik teki gündelik işleyiş.
SAyın meslektaşımın verdiği yanıtı okursanız normal işleyişte gece haczinin yapılamayacağını anlayabilirsiniz. Gece haciz için borçlunun mal kaçırdığının icra dairesine ispatlanması lazımdır.
Sayın pampa
hacia için mesai saati diye bir kavram yoktur. Sadece gece vakti haciz yapılmaz. Ancak mal kaçırma durumu varsa, ge de haciz yaoılabilir.Ya da hacze başlanmışsa gece de devam eder.
Sorunuzu anlıyorum. Ama Cumartesi ve mesai sonrası haciz yapılmaz diye rahatlamanıza gerek yok. Yapılabilir
yantlarınız için tşk ederim