Bahçe katı su basması sorunu
Selamlar 2016 nisan ayında esenyurtta kredi çekerek yatırım amacıyla 2012 yapımı 6 daireli bir binadan imarlı iskanlı bahçe katı bir daire aldım almaz olsaydık benden önce bir kaç defa kanalizasyon basmış aldıktan sonra içinde kiracım varken 3 kere yine kanalizasyon bastı ana gider ev ile aynı seviyedeymiş kiracılar arkasına bakmadan kaçtılar binada yönetici yok kendi imkanlarımla tuvaleti kırdırıp altını temizleterek klozet taktırdım yeniledim o yetmezmiş gibi üst katlardan gelen ana giderden sızmalar oluştu müteahhite ve üst komşulara dafalarca bildirmeme rağmen ilgilenmediler kendi imkanlarımla yapabildiğim kadar yaptım binanın üst tarafında kalan yoldaki kanalizasyon gideriyle yağmur gideri aynı hattan gidiyorumuş belediyeye müracatlarımız sonucunda yoldaki gideri yağmur giderinden ayırdılar. daireyi aldığıma bin pişman olduk şu an boşuna kredisini ödüyorum sürekli duvarlardan nem boya kalkması eksik olmuyor.. kiracı evi boşalttı bi kaç gün önce yağmur yağdığında üst yoldan tekrar duvarlardan ve zeminden su basmış parkeler kalkmış fotoğraflarını çektim zabıtayı çağırıp rapor tutturdum su izolasyonu konusunda tecrübeli bir firmadan firmadan bilgi ve fiyat aldım dışarıdan ve içeriden yalıtım 10 ila 15.000 lira gibi bir fiyat tutar dedi bunu karşılayacak gücümde yok müteahhit ben evi yaptığımda öyle bir sorun yoktu deyip ilgilenmiyor evi sat diyor kat sahipleride sorunla ilgilenmiyor.4 yıldır kredi ödüyorum evi satmak istemiyorum bu haliyle zaten satamam çok mağdur olduk mahkemeye başvurmak kat sahipleri ve müteahhit hakkında dava açmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim. şimdiden tşk ederim
Cevap: Bahçe katı su basması sorunu
Aslında burada öğrenilmesi gereken şey ayıbın gizli olup olmadığı ve bu arızaların inşaattan mı yoksa kullanımdan mı yani sonradan mı oluştuğu konuları.
Bunun için sulh hukuk mahkemesinde tespit davası açabilirsiniz. Eğer sözkonusu hatalar müteahhitten kaynaklanıyorsa tüketici mahkemesinde dava açılabilir. Daireyi müteahhitten almasanız da ezki malikin hakları halefiyet kuralı gereğince size geçmiş bulunmaktadır.
Cevap: Bahçe katı su basması sorunu
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda tespit davası açtırıcam ..gelişmeleri buradan paylaşırım benim gibi mağdur olanlara bir faydamız olabilir inş