Kiracıya açılan tahliye davası sonrası.
Herkese sağlıklı günler. Kiracıma açmış olduğum tahliye davasını kazanmama rağmen, kiracım sonuca itiraz edip kararı süre tutum dilekçesi ile sunup istinaf'a götürdü ancak durumu istinaf etmesinden buyana evde oturduğu süre boyunca kira ödemesi yapmıyor. Bu durumda benim ne türlü bir yol izlemem gerek. İstinaf başvurusu ve kabulu arasındaki geçen sürede kira ödemesi yapılmadığından dolayı icraya başvurup tahliyesini isteye bilirmiyim?. yada ne yapabilirim?
teşekkürler.
Cevap: Kiracıya açılan tahliye davası sonrası.
Kiracı istinaf yoluna başvururken tehiri icra (yani icranın ertelenmesi) talebinde bulunup, 3 aylık kira bedelini yatırmış mı?
Alıntı:
edaymen rumuzlu üyeden alıntı
Herkese sağlıklı günler. Kiracıma açmış olduğum tahliye davasını kazanmama rağmen, kiracım sonuca itiraz edip kararı süre tutum dilekçesi ile sunup istinaf'a götürdü ancak durumu istinaf etmesinden buyana evde oturduğu süre boyunca kira ödemesi yapmıyor. Bu durumda benim ne türlü bir yol izlemem gerek. İstinaf başvurusu ve kabulu arasındaki geçen sürede kira ödemesi yapılmadığından dolayı icraya başvurup tahliyesini isteye bilirmiyim?. yada ne yapabilirim?
teşekkürler.
UYAP sistemin den öğrendiğim kadarıyla süre tutum dilekçesine ek olarak Tehit-i icra talebin de bulunulmuş ve 100 tl istinaf avansı yatırılmış, 3 aylık kira bedeli nin yatırıldığına dair bir bilgi yok.
Tahliye kararını icraya koymalısınız ki icranın ertelenebilmesi için 3 aylık kira parasını depo edebilsin. Tabi bu pandemi döneminde icralar kapalı. Yanlış bilmiyorsam 16 haziran 2020 tarihine kadar icra takibi yapamıyoruz...